TIN BRUBNJAK

Fakultet je uvijek na prvom mjestu, vaterpolo mi je strast

Ponedjeljak, 25. siječnja 2021. 17:23 Napisao/la  KS

Gdje se vidim? Ne znam. Imam ugovor dok mi ne završi fakultet, u Primorju još imam minimalno godinu i pol, a onda ćemo vidjeti, kaže 19-godišnji mladić

Tin Brubnjak
Tin Brubnjak

Vaterpolisti Primorja Erste banke konačno su dočekali ponešto odmora, treba napuniti baterije nakon jednog iznimno intenzivnog desetodnevnog razdoblja tijekom kojega su odigrali čak šest vrlo jakih utakmica i ostavili odličan dojam.

I kada je u pitanju čitava momčad i kada su u pitanju pojedini igrači, koji na sebe već neko vrijeme skreću pozornost.

Među njima je i 19-godišnji Tin Brubnjak, koji je bio prvi strijelac Riječana na turniru u Beogradu (16 golova) i u polufinalu protiv Mladosti na Kantridi (3 gola).

- Ne mogu baš u potpunosti biti zadovoljan budući da u zadnje vrijeme baš i ne pobjeđujemo, kaže Tin Brubnjak, očito svjestan toga da je u sportu rezultat jedino mjerilo vrijednosti.

Drugim riječima, bez obzira na sve okolnosti Brubnjak i suigrači nisu baš zadovoljni porazom od Mladosti u polufinalu Kupa.

- Mi uvijek želimo pobijediti. No, Mladost nas je držala dosta dobro u obrani, nismo baš mogli napadački doći do izražaja. Obrambeno je naša igra dosta dobro izgledala, ali napadački baš i nije. Teško je igrati protiv takvih ekipa kao što je Mladost, imaju veliku kvalitetu i iskustvo. Jesu li nas gledali drugačije nakon Beograda?  To bi trebalo njih pitati. Mislim da nisu. Forma varira, jednom se igra dobro, drugi put malo lošije. Takav je sport. Nadam se da ćemo mi zadržati našu trenutačnu formu, u zadnje vrijeme baš dobro igramo, nastavlja Brubnjak.

Ovaj 19-godišnji mladić, 180 centrimetara visoki vanjski igrač, za kojega će mnogi reći da je izniman potencijal, smatra da primorjaši mogu biti zadovoljni prvim dijelom sezone.

- Dobili smo sve utakmice koje smo trebali dobiti, ostaje malo žal za turnirom u Beogradu da nismo izvukli niti jedan bod. I, naravno, da se u prvenstvu nismo malo više uspjeli približiti posebno Jadranu, a onda i Jugu i Mladosti. Volio bih da je ta razlika bila manja, iako je sada između nađih klubova razlika manja nego li je bila prijašnjih sezona, smatra Brubnjak.

Brubnjak je karijeru započeo u Opatiji, kada je krenuo u srednju školu postao je članom Primorja EB, danas je student druge godine elektrotehnike na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

- Doma imamo filozofiju da je fakultet uvijek na prvom mjestu, ali sve više pokušavam ići prema vaterpolu. Vaterpolo me vuče, on mi je hobi, strast. Gdje se vidim? Ne znam. Imam ugovor dok mi ne završi fakultet, u Primorju još imam minimalno godinu i pol, a onda ćemo vidjeti. Naravno da imam ambicija, ali vidjet ćemo gdje će sve to otići, govori Tin, koji je do sada svojim igrama itekako na sebe skrenuo pažnju, uostalom bio je članom svih mladih hrvatskih reprezentacija i na tome ne misli stati.

- Poziv za seniorsku reprezentaciju mi je želja odmalena. Nadam se da će to doći s vremenom. Bitno je samo napredovati, odnosno treba nastaviti trenirati, truditi se i vjerovati u to, zaključit će Brubnjak.