IGOR HINIĆ

Zadovoljan sam, napravili smo dobar posao

Subota, 16. prosinca 2023. 11:58 Napisao/la  KS
Igor Hinić
Igor Hinić

Vaterpolisti Primorja EB u petak su saznali suparnika u osmini finala LEN Euro Cupa.

Utakmice su na rasporedu 8. i 23. ožujka iduće godine, a Riječani će igrati protiv momčadi Dinama iz Tbilisija.

Ždrijeb im je, dakle, namijenio geografski najudaljenijeg, a imenom jednog od najmanje atraktivnih suparnika.

- Ljudima su oni možda vaterpolski egzotično ime, ali već godinama ulažu puno novaca, sigurno će biti jak suparnik. Imaju reprezentativce Gruzije, tri, četiri srpska igrača, imaju srpskog trenera. Naravno da je razlika Jug ili Dinamo, ostali parovi su isto jaki. No, to je nama sve nebitno. Mi se sada moramo koncentrirati da opet napravimo dobre pripreme i da odgodimo vrhunac forme za početak trećeg mjeseca, započet će Igor Hinić, trener vaterpolista Primorja EB.

Igor Hinić ne krije da je zadovoljan načinom na koji su njegovi izabranici zaključili natjecateljsku 2023. godinu.

- Jako sam zadovoljan polusezonom. Mislim da smo napravili dobar posao. Sada se treba malo odmoriti i ostati na zemlji. Mi smo radna momčad, ne bih volio da to nikad izgubimo. Kao trener zahtijevam puno kretanja, želim da se radi u tranziciji, to ne bismo smjeli izgubiti. To bi nam trebao ostati kao prepoznatljiv znak mlade momčadi, za koju smatram da mora tako igrati. Ako mlada momčad ne pliva, onda to nema smisla. Super mi je drago da smo došli do tih utakmica, utakmice u Tbilisiju i Rijeci će nositi puno, a to je najbolje za sazrijevanje igrača. I nudi šansu za dokazivanje, govori Hinić.

Od kada je preuzeo ulogu trenera momčad Primorja EB raste iz godine u godinu.

- Trebalo je dočekati kvalitetu koju smo dobili iz naše škole. To su igrači koji sada već igraju četvrtu, petu ligu, Brubnjak je tu već sedam godina. Mlađi igrači iza sebe imaju četiri, pet liga, neki malo manje. Ima tu još prostora za napredak, a dodana im je kvaliteta s igračima sa strane. Sve skupa je dosta dobro posloženo. I ovu polusezonu zaista smo imali dobru igru, nekako sam i dojma da su i momci počeli sve više vjerovati u sebe, a mislim da je to jako bitna stvar. Idemo dalje, ne treba mjenjati ciljeve, ostvariš jednu pobjedu pa želiš naslov prvaka. Moramo ostati svi zajedno i pokušati napraviti sve da rezultati budu i dalje dobri, da budu još bolji, kaže Hinić.

Pred Igorom Hinićem i njegovim izabranicima je vrijeme odmora, pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom nastup na Europskom prvenstvu.

- Vratio se Fatović, povratnik je i Lončar. Igramo kod kuće, vjerujem da imamo snage, ali prvenstvo će sigurno biti jako izjednačeno. Želim im da što prije uhvate vizu za Svjetsko prvenstvo i kasnije za Olimpijske igre, to  je najvažnije. Da će biti lagano, sigurno neće, zaključuje Igor Hinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.