TALIJANI POZVALI PREMUŠA

Mogu izboriti mjesto na Olimpijskim igrama

Utorak, 22. svibnja 2012. 11:21 Napisao  Marko Babić

Ovo je velika prilika u karijeri. Sam poziv u Italiju je veliko priznanje, rekao je Danijel Premuš

Opatijac Danijel Premuš dobio je poziv talijanske vaterpolo reprezentacije, aktualnog svjetskog prvaka, za nastup na završnici Svjetske lige odnosno superfinalu koje će se od 12. do 16.lipnja održati u Kazahstanu, a na kojem će nastupiti Brazil, SAD, Australija, Kina, Hrvatska, Italija, Španjolska i Kazahstan.

- Pred nekoliko dana zvao me talijanski izbornik i pitao imam li kakve planove za ljeto i da li bi se priključio u pripremama za Olimpijske igre, započeo je Danijel Premuš koji već dulje vrijeme nije blizu hrvatske vaterpolo reprezentacije zbog sukoba s izbornikom Ratkom Rudićem.

{jb_blackbox-right}Premuš: Imam ponudu Juga, ali nisam još odlučio
Danijel je ujedno u potrazi za novim klubom nakon što je napustio Jadran iz Herceg Novog.
- Financijska situacija je bila toliko loša da se nisu stvorili uvjeti da ostanem u klubu. Istekao mi je ugovor, imam ponudu od Juga CO na stolu, ali nisam odlučio. Postoje i neke druge kombinacije. Malo ću sačekati i odvagnuti, u poziciji sam da mogu kapitalizirati sve što sam dosad ostvario u karijeri , rekao je Premuš.{/jb_blackbox-right}

- Malo sam razmislio i odlučio prihvatiti, ovo je velika prilika u karijeri, da se izrodi jedna lijepa sportska priča. Sada ostaje da izborim mjesto i među 13 igrača koji će nastupiti na Olimpijskim igrama i vjerujem da to mogu ostvariti. Sam poziv u Italiju je veliko priznanje za moj dosadašnji rad i igre. Odlazim neopterećen, ne bojim se, vjerujem u sebe, ustvrdio je Danijel Premuš kojega poziv u konačnici nije iznenadio.

- Čuo sam kuloarske priče da bi se to moglo dogoditi. Doduše, nisam očekivao da će me zvati dva mjeseca prije Olimpijskih igara. Za Hrvatsku ne igram već nekoliko godina i tu je priča jasna. Prošao je dug period i ništa me ne spriječava da igram za drugu reprezentaciju. Imao sam i prije ponude Crne Gore, Gruzije i Makedonije. Talijansku putovnicu već imam iz vremena kada sam bio u Pro Reccu. U ponedjeljak je okupljanje u Rimu i ovo je jedna lijepa prilika da zaokružim priču, zaključio je Danijel Premuš.

Na širem popisu talijanske reprezentacije su Christian Presciutti, Marco Del Lungo, Valentino Gallo, Amaurys Perez, Matteo Aicardi, Goran Volarević, Valerio Rizzo, Tamas Marcz, Maurizio Felugo, Niccolò Figari, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Massimo Giacoppo, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto, Federico Lapenna, Giacomo Pastorino, Stefano Tempesti, Arnaldo Deserti, Stefano Luongo i Danijel Premuš.

 

loading...