Riječke sinkro plivačice uspješne na ruskom kupu u Sankt Petersburgu, kombinaciji treće mjesto

Srijeda, 28. studenog 2018. 20:12 Napisao/la  SC
Sinkro plivačice Primorja Aqua Maris
Sinkro plivačice Primorja Aqua Maris

Seniorska ekipa plivačica Primorje Aqua Marisa sudjelovala je na Ruskom kupu (“Кубок России” – Cup of Russia), natjecanju održanom od 20. do 23. studenog u ruskom Sankt Peterburgu na poziv Ruskog saveza sinkroniziranog plivanja.

Izazov je bio nastupiti u konkurenciji ruskih plivačica koje su neprikosnovene u samom vrhu svjetskog sinkroniziranog plivanja, ali plivačice riječkog kluba uspješno su izazov prihvatile te ostvarile izvrsne rezultate, a za svoje nastupe su dobile pohvale i od izbornice ruske juniorske reprezentacije.

Klub Primorje Aqua Maris u Sankt Peterburgu je nastupio kao gost što znači da nije bio u konkurenciji za odličja, ali pred ruskim sucima naše plivačice su pokazale što znaju te zauzele, po bodovima, visoka mjesta u disciplinama u kojima su nastupale.

U svakoj disciplini ocjene su bile iznad 80,0 bodova.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Rebecca Domika, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Petra Juranović, Katja Turković, Ani Jurković, Elena Galović, Paola Poklepović, Lea Petrović, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević i Andrea Kosanović.

Spoj je to iskusnih plivačica koje su nastupale i na FINA world series natjecanjima i njihovih mlađih kolegica koje su ove sezone ušle u seniorsku ekipu i za koje je ovo natjecanje bilo prilika za stjecanje iskustva koje bi im trebalo pomoći da održe dominaciju u hrvatskom sinkro plivanju.

Ekipu je u Rusiju odvela glavna trenerica Kluba te trenerica juniorske i seniorske ekipe Valeria Petrachina.

Veliki je ovo uspjeh na početku nove sezone za riječku seniorsku ekipu koju čine velikom većinom juniorke po godištu, plivačice koje su proglašene i najboljom juniorskom ženskom ekipom Županije primorsko-goranske za 2017. godinu.

Postignuti rezultati ove ekipe Primorje Aqua Marisa pokazuju da će ove plivačice zasigurno biti u državnom vrhu, a prva prilika za to biti će već 9. prosinca na Bazenima Kantrida na Državnom kupu u tehničkim vještinama.

Rezultati po disciplinama:

tehnički solo: Matea Butorac 81,3416 12. mjesto

slobodni solo: Rebecca Domika 85,0667 12. mjesto

tehnički duet: Rebecca Domika, Tea Mustać 80,7002 11. mjesto

slobodni tim: 6. mjesto s osvojenih 84,9333 bodova (Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Katja Turković, Ani Jurković, Petra Juranović, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, r. Paola Poklepović, r. Maria Glavačević)

kombinacija: 3. mjesto s osvojenih 85,7000 bodova (Rebecca Domika, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Katja Turković, Ani Jurković, Petra Juranović, Elena Galović, Maria Glavačević, Paola Poklepović, r. Ivona Stojšić, r. Ivana Radetić)

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT