S. A. SAEMUNDSSON NAGLAŠAVA

Glavni cilj sezone je Svjetsko prvenstvo u Kazanu

Nedjelja, 14. rujna 2014. 14:06 Napisao/la  Leandar Kelentrić

 Na Kantridi uvjeti za trening definitivno su puno bolji nego u Zagrebu, kaže Sven Arnar   Saemundsson

Povratkom trenera Vlade Petkovića iz Medveščaka u Primorje CO na Kantridu je stigao i veliki potencijal hrvatskog plivanja i hrvatski rekorder na 400, 800 i 1500 metara slobodno Sven Arnar Saemundsson. Rekord koji je srušio na PH u Zagrebu na 400 metara slobodno bio je star 18 godina, a isplivao ga je Miroslav Vučetić. Mjesec dana kasnije Sven je na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu popravio svoje i hrvatske rekorde na 400 i 800 metara slobodno. Suradnja s dosadašnjim trenerom Petkovićem nastavlja se u Rijeci?

- Naša suradnja  je započela još prije 5-6 godina u plivačkoj školi Medveščaka. U Rijeku sam stigao prošli petak početkom nove školske godine. Nisam stigao još razgledati grad, a na bazenu na Kantridi uvjeti za trening definitvno su puno bolji nego u Zagrebu. Privikavam se pomalo, trenutno mi nedostaju moji prijatelji iz Zagreba, razred, škola, ali to je tako, za dobre stvari treba i velika žrtva, kaže Sven.

Prošla sezona za Vas je bila vrlo uspješna?

- Na kraju sezone bio sam u najboljoj formi te isplivao i svoje najbolje rezultate. Na Igrama mladih u Nanjingu je bilo stvarno odlično. Nije to bilo samo natjecanje, bilo je i dosta edukativnog programa o olimpijskim vrijednostima, te kako poticati mlade da se bave sportom i da jednog dana dosegnu tu razinu.

Koji su vaši kratkoročni i dugoročni ciljevi?

- Cilj koji imam u narednoj sezoni je što bolje se pripremiti za SP u Kazanu. To je jedini prioritet, uvijek se fokusiram samo na narednu sezonu. Nije dobro imati dugoročne ciljeve, jer se čovjek može samo razočarati ako napredak iz nekog razloga izostane.

Započele su pripreme za novu sezonu?

- Na početku sezone treniram šest puta tjedno a to se kasnije popne na 9-11 treninga tjedno. Započinjemo sa 5 kilometara dnevno, a završavamo sa 12-14 kilometara na dan.  Zna biti jako teško tako da se ne može ni razmišljati, fokusiram se samo na to da što bolje i kvalitetnije odradim trening sa maksimalnim fokusom na izvedbu.

Koliko ste uspjeli pratiti posljendje EP u Berlinu? 

- U vrijeme EP bio sam u Kini, ali sam pratio rezultate, posebno trke na 200, 400, 800 i 1500 metara slobodno. Na kraćim dionicama iznenadio je Srbin Stjepanović, a duže dionice odlično je otplivao Talijan Paltrinieri.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT