DOMINIK STRAGA PORUČUJE

Zbog loših odnosa napuštam Primorje nakon 15 godina

Srijeda, 30. srpnja 2014. 22:57 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Potreban mir nisam mogao imati zbog jako lošeg odnosa nekih pojedinaca prema meni, kaže Straga

Dominik Straga, najbolji plivač Primorja CO, slijedeće sezone neće plivati za svoj matični klub Primorje. Nakon što je u klubu proveo 15 godina potražit će ovo ljeto novi klub. Trenutno je u pregovorima sa nekoliko klubova.

- Bilo mi je jako teško donijeti takvu odluku,  ipak sam tu proveo svoju mladost. Razmišljao sam i konačno odlučio tijekom lipnja da ću napustiti Primorje CO.  Razloga ima puno, a najvažniji je da nisam imao posljednje četiri godine svoj mir u kojemu bih mogao trenirati i misliti samo na plivanje.

Tko je narušio vaš mir?

- Potreban mir nisam mogao imati zbog jako lošeg odnosa nekih pojedinaca prema meni. Ne želim ih imenovati, prepoznat će se oni. Klubu na čelu s Predragom Kovačićem i svim mojim kolegama plivačima želim puno sreće u daljnjem radu. A ja okrećem novu stranicu u karijeri i idem dalje. Razmišljam o zimskoj sezoni i pripremama koje slijede. Uvijek dajem svoj maksimum u svemu što radim i ako nekada ne mogu dati sto posto na treningu, to je zbog ozljede ili bolesti. Na natjecanjima izvlačim maksimum iz sebe. Moji rezultati bili su u Top 16 u Europi, ali  nisu bili na onakvi kakve očekujem i mogu, a to je biti u Top 8. Plivanje je nekada jako nezahvalan sport, jer bez obzira koliko rada uložili sve ovisi da li će vam se sve posložiti što u pripremi, što na sam dan utrke. Odnosi s trenerom nisu se narušili. Mislim da nema boljeg trenera u Hrvatskoj koji je uz to bio i vrhunski plivač i sportaš, ali jedno pravilo što oboje znamo je da nikada ne treba odustati i treba pokušavati dosegnuti svoj cilj.

Iz ovoga se dade naslutiti da je razlog odlaska nekvalitetan odnos s klupskim čelnicima?

- Definitivno nije do kluba niti do predsjednika s kojim imam jako dobar odnos. Odluka je donesena, jer godinu i pol pred Olimpijske igre želim trenirati u miru. A to nažalost zadnjih par godina nisam mogao.

U dobrim odnosima ste sa predsjednikom, trenerom i izbornikom, zbog koga onda odlazite?

- Ne bih imenovao te osobe.

Gdje će te pronaći  kvalitetnije uvjete za rad?

- Na tome se sada radi, postoji par opcija sto se tiče klubova. Razgovarat ću i sa izbornikom Miloševićem što se tiče priprema, koje bi se mogle odrzati u Grazu ili SAD-u.

Godinama ste vukli sada već bivši klub prema naslovima. Kakva je po vama perspektiva hrvatskog i riječkog plivanja?

- Perspektiva je jako dobra s obzirom kakvu bazu plivača imamo. Talenata također ne nedostaje. Pravilan rad struke te briga oko svojih plivača je jedini ključ za uspjeh, zaključio je Straga.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT