NA BAZENIMA KANTRIDA

Četiri kluba prezentirali programe namijenjene djeci

Srijeda, 31. kolovoza 2022. 15:01 Napisao  I. V.

Otvorili smo stranicu primorje.org da bismo još bolje doprli do što većeg broja djece, koja se žele upisati u bilo koji naš klub, kaže Tara Pavić Mikić.

Dorotea Pešić Bukovac, Sanja Pavić, Samir Barać i Tara Pavić Mikić
Dorotea Pešić Bukovac, Sanja Pavić, Samir Barać i Tara Pavić Mikić

Na Bazenima Kantrida zajedničku konferenciju za novinare održali su predstavnici četiriju klubova, članovi SD Primorje 08 prezentirali su programe kojima četiri različita vodena sporta na sličan način privlače  djecu,  premijerno je prikazan promotivni video:

- Neću govoriti o važnosti bavljenja sportom, vidjeli ste na videu kakvi su objekti na Kantridi, što nam pruža velike mogućnosti u radu s djecom. VK Primorje ima dugu tradiciju rada s najmlađim kategorijama, ove sezone u svim selekcijama imamo reprezentativce, koji igraju na svjetskim i europskim prvenstvima. Postoji veliki interes za upise u školu vaterpola, na našim web-stranicama pokušavamo animirati djecu da dođu kod nas, odaziv je jako velik, a ovo je prilika da odaziv bude još veći. Što se tiče seniorske momčadi, koja nam je jako bitna, prošle sezone završili smo šesti u prvenstvu, bili smo prvaci u prvoj regionalnoj ligi, dosta se stvari mijenja, iduće sezone trebali bismo dosegnuti stepenicu više. Samim time što dižemo kvalitetu seniorske momčadi, mladi igrači koji dolaze dobivaju svoje uzore, što će povećati broj djece u školu. Bitna je informacija da je škola vaterpola prve godine besplatna, kazao je Samir Barać, predsjednik Vaterpolskog kluba Primorje.

- Plivački klub Primorje ima najdužu tradiciju u Hrvatskoj, trajemo 115 godina, ujedno smo najtrofejniji klub u državi. Postavili smo visoke ciljeve što se od nas očekuje, ambiciozno ulazimo u sezonu. Prošle sezone najmlađe katergorije ostvarile su najbolje rezultate, od njih u budućnosti puno očekujemo. Kadetkinje su srušile dva državna rekorda, svaka čast djevojkama! Od iduće sezone uveli smo funkciju koordinatora, koju će obnašati Marko Strahija, u našem klubu rade trojica olimpijaca, Sanja Jovanović, Krešimir Čač i Marko Strahija. Što se nas tiče, upise vršimo tijekom cijele godine, djeca se mogu upisati u bilo koje doba godine. Mislim da je bitno reći da smo otvorili zajedničku stranicu primorje.org da bismo još bolje doprli do što većeg broja djece, koja se žele upisati u bilo koji naš klub, rekla je Tara Pavić Mikić.

- Pored ovako hvalisavih klubova, ja ću se još više hvalititi, ha, ha... Primorje Aqua Maris je najtrofejniji hrvatski klub već sedam godina uzastopno, trudimo se da i dalje ostanemo na vrhu. Imamo 110 redovitih članova, koji treniraju u četirima kategorijama. I kod nas upisi traju cijelu godinu, poželjno je da se upisuju djevojčice i dječaci od pet do deset godina starosti. Tijekom godine organiziramo kampove, prvi rokovi za upise su 12. rujna. Redovito organiziramo ljetne i zimske revije, u lipnju organiziramo Primorje Synchro Cup, koji je postao međunarodno natjecanje, ove godine proslavili smo 21. obljetnicu. Djeca koja se kod nas upisuju upoznaju se s osnovama plivanja, gimnastike i baleta, svi su naši treneri školovani. Grad Rijeka je ove godine Europski grad sporta, svi se moramo potruditi da se djeca vrate sportu nakon dvije godine korone. U Gradu Rijeci imaju velike mogućnosti baviti se sportom, grad ulaže u svoju djecu i sportske objekte, kazala je Sanja Pavić, predsjednica Primorja Aqua Maris.

- Klub skokova u vodu je najmlađi u ovom društvu, ali svejedno smo ponosni na sve što smo postignuli u proteklih 12 godina. Drago nam je da zajednički promoviramo upise djecu u vodene sportove, činjenica je da živimo u gradu na moru, moramo promovirati vodene sportove. Ove godine održali smo prezentaciju vodenih sportova pod nazivom Budi moja voda, da ljudi vide kako se radi u našim klubovima. U sklopu promocije vodenih sportova, obilježavanje Olimpijskog dana sporta jednim dijelom organizitat ćemo na Bazenima Kantrida, a drugim na Platku. Na Bazenima Kantrida predstavit će se vodeni i borilački sportovi. Ranijih godina Olimpijski dan sporta obilježavao se na Korzu, gdje se vodeni sportovi nisu mogli prezentirati. Svi smo ovog ljeta imali puno posla, organizirali smo ljetne kampove, škole, natjecanja,... Što se tiče našega kluba, mi smo ovo ljeto održali tradicionalno natjecanje, Master prvenstvu u skokovima u vodu koje smo uspjeli održati i tijekom korone. Imamo natjecatelje svih dobi, od početnika do veterana. Jedino bitno da upis u naš klub je da se zna plivati, rekla je Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Kluba skokova u vodu Primorje 2010.