ORC Mediteransko prvenstvo: Aquila potvrdila pobjedu u Grupi A

Subota, 16. lipnja 2012. 19:59 Napisao/la  SC

“Quebramar” Petera Mosnya osvojio drugo, a finski Grand Soleil 42R “Audi” treće mjesto u Grupi A. Češki “Escandalo” slavio je u Grupi B ispred talijanskog “Dieci x Dieci” s Robertom Manzonom, te slovačkog  First 40.7 “Sixtynine” Richarda Schultza

Austrijska Aquila u Grupi A i češki Escandalo u Grupi B pobjednici su ORC Mediteranskog prvenstva, koje je u subotu u Cresu završilo devetim jedrenjem. Poznati creski maestral koji je puhao od 8 – 10 čvorova ponovo nije iznevjerio. Pobjednici su austrijska “Aquila” u Grupi A i češki “Escandalo” u Grupi B. I dok je “Escandalo” još u petak osigurao naslov prvaka TP-52 “Aquila” s Christianom Bayerom za kormilom odjedrila je u subotu bez greške i pobijedila u Grupi “A” s velikom prednošću potvrdivši tako naslov pobjednika. “Quebramar” Petera Mosnya je mogao samo do drugog mjesta što je bilo dovoljno i za drugo mjesto u konačnom poretku, dok je finski Grand Soleil 42R “Audi” četvrtim mjestom zadržao treće mjesto u ukupnom poretku. Najbolja hrvatska jedrilica ostao je “Fly 4” Tina Matulje na četvrtom mjestu.

U Grupi B “Escandalo” Jirija Liske je i u subotu pomeo konkurenciju završivši prvenstvo sa sedam pobjeda iz devet jedrenja. Talijanski “Dieci x Dieci” s Robertom Manzonom lako je zadržao drugo mjesto, dok je slovački First 40.7 “Sixtynine” Richarda Schultza drugim mjestom su subotu dostigao treću stepenicu na pobjedničkom postolju.

Cres se još jednom pokazao kao mjesto za velike regate. U pet natjecateljskih dana održano je svih devet predviđenih jedrenja, započelo je s jakim vjetrom, da bi u nastavku bilo uvjeta srednjeg i laganog vjetra. Regatni odbor odradio je svoj posao na vrlo visokom nivou, međunarodni žiri imao je manje posla - samo jedan prosvjed.  

Završetkom ovogodišnjeg ORC Mediteranskog prvenstva već počinju pripreme za jubilarni 15. Creski tjedan jedrenja 2013. Kako će se ORC Svjetsko prvenstvo 2013 održati u Anconi od 21 – 29. 06. 2013. idući Creski tjedan jedrenja bit će generalna proba, a možda i kvalifikacijska regata za ORC Svjetsko prvenstvo.

 

 

 

loading...