FIUMANKA Mađarski MTV i Kanal Ri vodeći na Europskoj medijskoj regati

Petak, 09. lipnja 2017. 21:14 Napisao/la  SC

Među posadama koje su jedrile na jedrilicama Fareeast 28R vodeći je Kanal Ri, ispred Novog lista i La Voce del Popola

Posada mađarskog MTV-a, vodeća je nakon dva plova na Europskoj medijskoj regati, u sklopu 18. Fiumanke u kategoriji jedrilica JOD 35. Na drugom mjestu je posada RTV Slovenije, dok je treći HRT.

Među posadama koje su jedrile na jedrilicama Fareeast 28R vodeći je Kanal Ri, ispred Novog lista i La Voce del Popola.

Jedanaestu godinu zaredom u sklopu Fiumanke održava se i medijska regata, peti put na europskoj razini. Treći, završni plov na rasporedu je u subotu u sklopu velike Fiumanke.

U subotu, 10. lipnja Fiumanka nudi niz raznovrsnih sadržaja. Od 10 ujutro otvoren je regatni ured za prijave na regatu, a istovremeno svoja vrata otvara i sajam Plavo-zeleni expo koji će trajati do 20 sati.

U podne startaju dvije regate: tradicionalna na relaciji Rijeka – Kostrena – Omišalj te Europska medijska regata. Start regate obilježit će se puštanjem balona. 

Od jutra na Terminalu možete po cijeni od 10 kuna kupiti balon na štandu Udruge Veliko srce-malom srcu, a sav prihod od kupljenih balona ide u humanitarne svrhe.

U 20,30 sati na Gatu Karoline Riječke održat će se proglašenje pobjednika nakon čega slijedi besplatan koncert grupe Elemental i Sillycons.

Tijekom dana na Terminalu se odvija zanimljiv program: od 14 sati pjeva klapa Cinquina, u 17 sati sviraju Harmonikaši, a od 21 sati Kantridersi.

Za najmlađe će na Terminalu od 17 sati biti postavljen Start fun poligon.

Kraj punoljetne Fiumanke obilježit će se vatrometom točno u ponoć.

loading...