Fiumanka 2016: Jedro podrške tradicionalno potpisali sponzori i pokrovitelji

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. 20:47 Napisao/la  SC

Zanimljiva koincidencija, Fiumanka traje isto koliko traje gradonačelnički mandat Vojka Obersnela, koji se prvi potpisao na Jedro podrške

U tjednu uoči 17. Fiumanke koja se održava od 9. do 12. lipnja, sponzori, pokrovitelji i mediji okupili su se na tradicionalnom druženju i zaželjeli joj uspješnu plovidbu prema punoljetnosti. Druženje je organizirano u atraktivnom prostoru Boonkera.

Svoj potpis na Jedro podrške prvi su stavili pokrovitelji Fiumanke - Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Grada Rijeke.

Zanimljiva koincidencija, Fiumanka traje isto koliko traje gradonačelnički mandat Vojka Obersnela, koji se prvi potpisao na Jedro podrške.

Svi oni istaknuli su značaj Fiumanke koja ne posustaje u nastojanjima da još snažnije promovira Rijeku i Kvarner kao atraktivnu turističku, sportsku destinaciju, a od ove godine i gospodarsku manifestaciju zbog čega joj sve ove godine pružaju punu potporu. 


Riječi hvale nisu štedjeli ni njezini sponzori.

- INA je prepoznala značaj Fiumanke još u njezinim začecima i drago nam je vidjeti kako se regata kroz sve godine svog održavanja uvijek nanovo potvrđivala kvalitetom organizacije. Zahvalio bih u ime Ine organizatorima na još jednom odlično odrađenom poslu. Uvjereni smo kako će i ova Fiumanka svim natjecateljima i posjetiteljima donijeti nezaboravno iskustvo, uključujući i naš INA tim, izjavio je Ivan Krešić, član Uprave Ine.

- Potpis na jedro podrške i ove će godine staviti Erste banka u svojstvu srebrnog sponzora Fiumanke „Erste banka aktivno sudjeluje u brojnim riječkim projektima, zato smo sa zadovoljstvom prihvatili ulogu sponzora Fiumanke, regate koja je upisala Rijeku na kartu najvažnijih jedriličarskih događanja, istaknuo je Zdenko Matak, član Uprave Erste & Steiermärkische Bank d.d.

ACI-a d.d. je dugogodišnji sponzor i partner medijske regate, a nastavak te suradnje potvrdio je i potpisom na jedro podrške. Timu sponzora, priključio se i RB Auto, zastupnik Renault vozila za PGŽ:

- Drago nam je što smo dio jedne ovako značajne manifestacije kao što je Fiumanka s kojom nas povezuje ista strast prema izazovima i uspjehu, kazao je direktor gospodin Butorac.

Potporu Fiumanki pružile su i brojne druge tvrtke, dugogodišnji sponzori Fiumanke – Jadrolinija, Lenovo, Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, Inmel, Ožujsko, Lošinjska plovidba-brodogradilište, One Sails, JPS, Yacht Social, Lučka kapetanija, Ventex, Taxi Cammeo, Marina Lošinj i LaVie foto studio.

Fiumanka je zahvaljujući medijskoj regati postigla velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti.

Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već deset godina, a povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, prerasla je u europsku jedriličarsku manifestaciju službenog naziva European Media Sailing Race (EMSR), u čiju se organizaciju pored agencije 2.mjesto, uključuju Grad Rijeka i Hrvatska radiotelevizija.

Na 4. europskoj medijskoj regati, osim nacionalnih medijskih kuća HRT-a, Kanala RI, lista La voce, Nove TV, Novog lista, Radio Rijeke, RTL-a, prijavljene su i televizijske ekipe iz Austrije, Slovenije, Mađarske, a svoju će premijeru imati posada MEDIA ACQUISITIONS.

Svi oni svojim će medijskim angažmanom omogućiti Hrvatskoj, Kvarneru i Rijeci jedinstvenu medijsku promociju.

U ždrijebanju jedrilica za medijske posade sudjelovao je i Hrki, maskota Europskih sveučilišnih igara, koje će za nešto više od mjesec dana ugostiti Rijeka i Zagreb. Uz medije koji na njoj sudjeluju, Fiumanku prate i promoviraju njezini brojni medijski pokrovitelji i sponzori; tvrtka Europlakat, Sportcom, Ri prsten, Fiuman, Nautica portal, Rijeka-klik, Pomorski radio Bakar, Kvarner News, Adriatic Sailor, Moja Rijeka, Kigo, Liburnija.com i Presscut.

Vrijedan promotor Fiumanke je i festival MIK - Melodije Istre i Kvarnera. S ciljem snažnije promocije i veće prepoznatljivosti obiju manifestacija, Fiumanka i MIK će se međusobno reklamirati.

Prva festivalska večer ovog jedinstvenog putujućeg festivala održat će se u Rijeci 18. lipnja, a njezina najava, tjedan dana ranije - na Fiumanki!

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.