Fiumanka 2015: Jedro podrške potpisali sponzori i pokrovitelji tradicionalnog događanja jedrenja

Ponedjeljak, 08. lipnja 2015. 16:32 Napisao/la  SC

 Pod nazivom Plavo-zeleni Expo Fiumanka održava se sajam kojim se Fiumanka uključuje u sedmogodišnji projekt promicanja europskih projekata za Jadransko-jonsku regiju, kaže Davor Perović 

Uoči početka 16. Fiumanke na tradicionalnom potpisivanju Jedra podrške u restoranu Molo Longo okupili su se predstavnici sponzora i pokrovitelja. Simboličnim potpisima i ove je godine osiguran jak financijski vjetar u leđa tradicionalnom događanju jedrenja u Rijeci. Usput su izvučeni bordovi na kojima će jedriti sudionici medijske regate, koja je postala sastavni dio Fiumanke.

Svake godine Fiumanka ponudi novi popratni sadržaj:

- Ove godine novosti su sajam na lukobranu i novi vezovi. Pod nazivom Plavo-zeleni Expo Fiumanka održava se sajam kojim se Fiumanka uključuje u sedmogodišnji projekt promicanja europskih projekata za Jadransko-jonsku regiju. Riječ je o projektu koji promiče sve vezano za obnovljive izvore energije. A novih šezdeset vezova u luci omogućit će da sudionici u miru vežu brodove i da se zabavljaju, kaže Davor Perović, organizator i idejni začetnik Fiumanke.


- INA je prepoznala značaj Fiumanke još u njezinim začecima i drago nam je vidjeti kako se kroz sve godine svog održavanja uvijek nanovo potvrđivala kvalitetom organizacije. Zahvalio bih u ime Ine organizatorima na još jednom odlično odrađenom poslu. Uvjereni smo kako će i ova Fiumanka svim natjecateljima donijeti nezaboravno iskustvo, uključujući i našem INA timu, izjavio je Ivan Krešić INA d.d.

Svoj prvi susret s regatom ove će godine imati novi direktor Rafinerije nafte Rijeka, gospodin Erkki Ranta koji je rekao da se raduje sudjelovanju kao i upoznavanju ljudi i kraja u koji je došao.
Prvi puta na jedro podrške svoj potpis stavila je Erste banka i to kao srebrni sponzor Fiumanke:

- Erste banka aktivno sudjeluje u brojnim riječkim kulturnim i sportskim projektima, zato smo sa zadovoljstvom prihvatili ulogu sponzora Fiumanke, regate koja je upisala Rijeku na kartu najvažnijih jedriličarskih događanja, istaknuo je Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Doris Peručić direktorica ACI-a d.d., istaknula je zadovoljstvo što ima priliku staviti potpis na jedro podrške Fiumanci.

- ACI je dugogodišnji partner, a već treću godinu sponzor medijske regate, tako da se radujemo nastavku ove uspješne suradnje. Fiumanka je manifestacija koja svojim sponzorima pored koristi, donosi i veliko zadovoljstvo sudjelovanja.

Potporu Fiumanci pružile su i brojne druge tvrtke, dugogodišnji sponzori Fiumanke – Jadrolinija, Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, Ožujsko, One Sails, JPS, Lošinjska plovidba-brodogradilište, Marina Lošinj, a značajno je napomenuti da su se Fiumanci priključili i neki novi sponzori – tvrtke Rathman i Inmel.

Važno je napomenuti da će ovogodišnju regatu snimati i Nautical Channel, nezaobilazan program svih ljubitelja jedrenja. Tako će Fiumanka na početku još jedne turističke sezone omogućiti Hrvatskoj, Kvarneru i Rijeci jedinstvenu medijsku promociju na području Europe.

Fiumanka se održava od 11. do 13. lipnja, bogati programa jamči dobru zabavu i jedriličarski spektakl ako vremenski uvjeti budu optimalni. Prema najavama organizatora atrakciju jamče dolazak Amora, E1-VO70, Tutta Trieste, možda dođe pobjednik iz 2007. godine Anyway True... Ukratko, favorit Umago Maxi Shining trebao bi imati dostojnu konkurenciju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.