FIUMANKA 2014

Shining obranio titulu pobjednika

Subota, 14. lipnja 2014. 17:05 Napisao/la  SC

Posada Shininga s kormilarom Željkom Perovićem opravdala ulogu favorita

Shining s kormilarom Željkom Perovićem obranio je titulu pobjednika Fiumanke. Maxi-krstaš ponovo je opravdao ulogu favorita i za jedan sat i 41 minuta odjedrio rutu od 14 nautičkih milja do Omišlja i natrag do riječke luke. Željko Perović kaže da je Shining na trenutke dostizao brzinu od 16 čvorova.

– Fiumanka nije samo regata, nego velika fešta na moru. Regata je vrhunski pripremljena i nema iznenađenja, kaže Željko Perović, inače brat Davora Perovića, jednog od nositelja projekta Fiumanka, koji je ove godine zaživio 15. puta

Slovenska posada Megaenergija s kormilarom Urošom Žvanom bila je druga. Treći je slovenski Generali s kormilarom Svanom Žvanom. Uroš Žvan kaže da je dosad propustio svega tri-četiri Fiumanke.


– Nikada nisam imao nekih primjedbi, tako da ih nema ni danas. Drago mi je da naša posade svake godine napreduje za jedno mjesto. Evo nas već na drugom mjestu. No, u ovakvim uvjetima na moru bilo je nemoguće biti brži od Shininga, iako smo pred kraj regate vozili i 15 čvorova, kaže Uroš Žvan.

Na startnoj liniji u 12 sati pojavilo se manje od 173 boda, koliko ih se ukupno prijavilo. Brojka je znatno manja od očekivane, pošle godine premašena je magična brojka od 200 sudionika. Rekord od 209 sudionika ostaje izazov za neke iduće Fiumanke. Ove godine u Fiumanki su uživali istinski jedriličari, koji su po buri jačine 20-25 čvorova došlo na svoje.

Fotogalerija Niko Matejčić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.