Creski tjedan jedrenja: Blue sky i Polaris poveli po korigiranim vremenima

Petak, 05. lipnja 2015. 08:16 Napisao/la  SC

Navigacijsko jedrenje završeno je skraćenjem na zadnjoj oznaci odnosno hridi Zaglav

 

 


Creski tjedan jedrenja - ORC Srednjeeuropsko prvenstvo započelo je navigacijskim jedrenjem za koje je bio postavljen kurs: Start - Hrid Galijola - oznaka istočno od otočića Visoki - Hrid Zaglav - Cilj. Međutim, navigacijsko jedrenje završeno je skraćenjem na zadnjoj oznaci odnosno hridi Zaglav.

Izuzetno vruće vrijeme i uglavnom lagani vjetrovi s podosta kreni-stani situacija od jedriličara su zahtjevali dosta strpljenja. Kada je vjetar gotovo potpuno pao regatni odbor nije imao pun opcija osim skratiti prvo jedrenje i omogućiti jedrilicama povratak u ACI marinu Cres i pripremu za jedrenja na "štap" kursu, koja su zakazana u petak.

U takvim uvjetima najbolje su se snašli manji i sporiji brodovi koji su nekoliko puta stizali veće i brže da bi na kraju po korigiranom vremenu poveli "Blue sky" u Grupi A i "Polaris" u Grupi "B".

 

 

Rezultati 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.