Cres Sailing Week: Selene i Sagola pobjednici, hrvatska posada na Polarisu osvojila treće mjesto

Nedjelja, 07. lipnja 2015. 18:33 Napisao/la  SC

U grupi B posade Sagola Fausta Pierobona nije imala prave konkurencije


Selene s kormilarom Albertom Leghissa i Sagola Fausta Pierobona pobjednici su Cres Sailing Week-a 2015. Zadnji dan zaokružila su dva jedrenja po buri gdje su jedriličari još jednom iskusili svu ljepotu creskog akvatorija stvorivši predivnu sliku ispred auto-kampa Kovačine.

Prvo jedrenje dana nije najbolje započelo za talijanski Blue Sky kada mu je pred samim startom letvica prednjeg jedra zapela za pramčano leto te su morali spustiti i ponovno dignuti prednje jedro što ih je stajalo gubitka gotovo 5 minuta na startu. To je ujedno usporilo i vodeći Selene koji ih je morao izbjegavati, ali ipak najviše je u tom jedrenju pokazala hrvatska posada na jedrilici Orion predvođena poznatim hrvatskim jedriličarima Karlom Kuretom i Antom Česićem.

Drugo jedrenje uslijedilo je odmah po završetku prvog, no nedugo nakon starta vjetar je značajno promijenio smjer, a zatim i potpuno oslabio te je signaliziran prekid. Iako se činilo da je to možda i kraj regate za pola sata ponovno je zapuhala bura i sve je bilo spremno za novi start.

U zadnjem jedrenju posada Selene i kormilar Alberto Leghissa još su jednom potvrdili svoju nadmoć i pobjedom zaokružili regatu. S današnja dva druga mjesta Mummy One kormilara Jacopa Cunial bodovno se izjednačila s Blue Sky Claudia Terrieria, koji je ipak zahvaljujući pobjedi u prvom jedrenju zadržao drugo mjesto u ukupnom poretku, dok se Mummy One morao zadovoljiti trećem mjestom na pobjedničkom postolju.

U grupi B posade Sagola Fausta Pierobona nije imala prave konkurencije. S dvije današnje pobjede završili su regatu s 5 prvih i 3 treća mjesta ta još jednom upisali svoje ime u listu vječnih pobjednika regata u Cresu. Drugo mjesto osvojio je talijanski Cuore Matto Stefana Furlana, dok je jedino mjesto na postolju za hrvatsku posadu osvojio Polaris Edija Golje.

Prije zadnjeg jedrenja imali su mogućnosti možda i dohvatiti 2. mjesto, ali i lako izgubiti 3. mjesto te ih je nervoza na startu koštala preranog starta i gubitka dosta vremena u ponovni start. Ipak, dobrim jedrenjem uspjeli su dosta nadoknaditi te zadržati 4. mjesto u zadnjem jedrenju što je bilo dovoljno za 3. mjesto u ukupnom poretku.

 Rezultati 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.