Bojan Grego i Sebastijan Miknić prvi put nakon OI u Barceloni ponovo na Flying Dutchmanu

Nedjelja, 17. rujna 2023. 15:41 Napisao/la  Igor Vranić

Miknić odnedavno više nije prezime poznato samo u hrvatskom jedrenju, Sebastijan je otac Mare Miknića, jednog najboljih mladih plivača na svijetu

Bojan Grego i Sebastijan Miknić ispred Flying Dutchmana
Bojan Grego i Sebastijan Miknić ispred Flying Dutchmana

Bojan Grego i Sebastijan Miknić ponovo jedre zajedno na Flying Dutchmanu (FD)!

Jedriličarski klub Vega od 30. rujna organizira Otvoreno državno prvenstvo za klasu Flying Dutchman, među tridesetak posada iz više od sedam država ove sezone nastupa kostrenska posada Grego - Miknić.

Galebovi olimpijci zadnji put su u kultnoj klasi jedrili prije 31 godinu na OI u Barceloni, otada nisu zajedno sjedili u Letećem Holandezu, kako se na ovim prostorima zvala mitska olimpijska klasa.

Zanimljivo je da interes u svijetu za jedrenje na klasi FD statistički nikada nije pao iako je FD upravo u Barceloni zadnji put imao status olimpijske klase, 1992. godine nakon više od trideset godina izbačen je s olimpijske liste zbog interesa pojedinih lobija.

Bojan Grego i Sebastijan Miknić nastupili su 1992. godine na prvim Olimpijskim igrama pod hrvatskim stijegom, do danas su ostali jedina Galebova posada koja je od samostalnosti sudjelovala na jednim olimpijskim igrama.

Grego je poznato prezime u hrvatskom jedrenju, Bojan je sin Antona Grega koji je zajedno sa Simom Nikolićem činio jednu od najboljih posada svih vremena u hrvatskom jedrenju, najveće uspjehe ostvarili su u klasama Šljuka i FD.

Miknić odnedavno više nije prezime poznato samo u hrvatskom jedrenju, Sebastijan je otac Mare Miknića, jednog najboljih mladih plivača na svijetu.

Maro je na nedavnom Svjetskom juniorskom prvenstvu ostvario najveći uspjeh, osvojivši na 50m leptir četvrto mjesto (23,99), do bronce su mu nedostajale samo 4 stotinke!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.