Atrakcija na moru ispred Žurkova, Sail-Ing Team testirao jedrilicu klase Flying Star

Srijeda, 30. kolovoza 2017. 19:28 Napisao  I. V.

Dobro da nije bilo jačeg vjetra, bilo nam je lakše vidjeti kako brod funkcionira. Kada zapuše jače postižu se brzine do 30 čvorova, kaže Davor Perović

Atrakcija na moru ispred Žurkova, Sail-Ing Team testirao jedrilicu klase Flying StarU srijedu je bilo zanimljivo ispred Jedriličarskog kluba Galeb u Kostreni, kada se u moru pojavila atraktivna jurilica na jedra klase Flying Star.

Takva još nije jedrila u akvatoriju ispred Žurkova iako četiri člana posade po slabom vjetru nisu imali priliku osjetiti adrenalin.

- Dobro da nije bilo jačeg vjetra, bilo nam je lakše vidjeti kako brod funkcionira. Kada zapuše jače i kada se stave trapezi, jedri se ludo, postižu se brzine do 30 čvorova. Dečki su iz Sail-Ing tima, a brod pripada našem poslovnom prijatelju iz Italije. Kupljen je za regate na ciriškom jezeru i Lago di Gardi.  Brod ostaje kod nas do iduće godine, kaže Davor Perović, koji godinama vuče glavne konce u organizaciji Fiumanke.

Flying Star je jedrilica koja će idućih godinu dana ući u program obuke jedrenja riječke tvrtke Sail-Ing Team u kojoj su demonstratori Dranko Matrljan, Vlatko Hrženjak i braća Perović.  Uz Davora u timu radi Željko Perović, višestruki pobjednik Fiumanke.

- Sailing team se bavi školom jedrenja i adrenalinskim jedrenjem, ne radimo samo s početnicima. Prije svega učimo kako se treba ponašati na brodu tijekom regata, naglasak je na rekreacijskom jedrenju. Između ostalog polaznici će moći se probati jedriti i na ovom brodu, zaključuje Perović.

loading...