REVIJALNA UTAKMICA

Sammir nije igrao, Lokomotiva preokrenula protiv Orijenta 1919

Subota, 07. rujna 2019. 19:30 Napisao  I. V.

Lokomotiva tri pogotka postignula u završnici utakmice

Mateo Monjac (Orijent 1919) i Fran Karačić (Lokomotiva)
Mateo Monjac (Orijent 1919) i Fran Karačić (Lokomotiva)

 

Sammir nije igrao za Lokomotivu na Krimeji!

Skupilo se na Krimeji dosta gledatelja koji su htjeli svjedočiti drugom povratku Brazilca u hrvatski nogomet, ali je Sammir ostao u Zagrebu zbog toga jer nije bio spreman.

Zbog čega nije bio spreman igrati protiv Orijenta 1919 manje je važno od toga da 32-godišnji veznjak zadnjih nekoliko sezona igra kao da je postao kronično nespreman.

To je njegov i problem njegova novog kluba za kojega su na Krimeji igrali igrači koji manje igraju u prvenstvu.

Lokomotiva sve manje izgleda kao Dinamova i sve više izgleda kao Shkëndijina podružnica, na Kajzerici je sve više mladih igrača s područja Kosova i Albanije.

I dalje Lokomotiva djeluje moćno i suvereno u promicanju pas-igre, što je treneru Orijenta Faustu Budicinu bilo važno u kontekstu pripreme utakmice protiv vodećega Šibenika idućeg tjedna.

U tom smislu Budicin može biti zadovoljan kako su njegovi igrači stajali u središnjem bloku u prvom dijelu utakmice uz napomenu da je na mjestu stopera debitirao Sebastijan Antić, koji još uvijek nema pravo nastupa.

Više od pola sata gosti ništa nisu konkretno napravili iako su stalno držali domaću momčad u zadnjoj trećini.

Opet su na vidjelo izašali domaći problemi u zatvaranju bokova odakle su dolazile sve prijetnje.

Isto kao u Bijelom Brdu, uočljivo je propustan bio desni bok domaće obrane.

Nije se ništa promijenilo ni kada je Budicin zamijenio mjesta bočnim braničima (Ivančević/Vidas).

Što se napada tiče, nekoliko brzih, okomitih otvaranja Orijenta 1919 na početku utakmice navijestili su način igre protiv Šibenika s time da su igrači Lokmotive individualno snažniji i brži.

Konkretnih poteza do odmora nije bilo previše:

U 8. minuti Monjac se probio po desnoj strani kaznenog prostora, "lažnjakom" se oslobodio pratnje i prizemno gurnuo loptu na drugu vratnicu gdje je dotrčao Travaglia i snažnim udarcem iz blizine svladao Grbića.

Koncentracija domaće obrane počela je popuštati pod pritiskom u zadnjih desetak minuta.

Tolić je u 36. minuti prošao tako da je na lijevoj strani kaznenog prostora na malom prostoru malonogometnim driblinzima prošao dvojicu igrača, ali nije precizno odigrao.

Minutu kasnije s lijeve strane Karačić je pogodio prečku od koje se lopta odbila u igralište, u nastavku utakmice Tolić je s ruba kaznenog prostora loptu silovito poslao kraj vratiju.

U drugom dijelu Budicin je promijenio šestoricu igrača čime se promijenio način igre, Orijent 1919 je vodstvo održavao sve do završnice utakmice, kada su brojne promjene učinile svoje pa su gosti postignuli tri pogotka.

ORIJENT 1919: Herman, Vidas, Andrić, Smolčić, Ivančević, Mohorovičić, Šantek, Črnko, Monjac, Travaglia, Iličić. Drugo poluvrijeme od 46. minute igrali su: M. Petrović, Mulac, Tadejević, Fumić, Fatić, Flego, od 60. minute Benulić, L. Petrović, Gerc, od 70. minute Babić.

LOKOMOTIVA: Grbić, Moharrani, Kolinger, Karačić, Marković, Cokaj, Petrak, Tolić, Emerson, Majić, Tuci. Još su igrali: Rozman, Hendija, Assane, Maružin, Halilović, Gluhaković

Pripremna utakmica: Orijent 1919 - Lokomotiva 1:3 (Travaglia 8/Tuci 2, Maružin)

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT