Riječki sportski savez i Fakultet zdravstvenih studija potpisali sporazum o suradnji

Srijeda, 26. veljače 2020. 15:00 Napisao/la  ¨SC
Slaviša Bradić, Doroeta Pešić Bukovac, Alan Šustić, Iva Križanec Ropac
Slaviša Bradić, Doroeta Pešić Bukovac, Alan Šustić, Iva Križanec Ropac Foto: www.gradrijeka

U prostorijama Riječkog sportskog saveza potpisan sporazum o suradnji RSS-a i fakulteta Zdravstvenih studija u Rijeci.

Sporazum su potpisali predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, dekan Zdravstvenih studija u Rijeci Alan Šuštić i tajnica fakulteta Iva Križanec Ropac.

Cilj ovog sporazuma je stvaranje uvjeta za uspostavu suradnje i međusobnu pomoć na područjima obrazovanja i usavršavanja studenata zdravstvene struke, te razmjenu iskustava za što postoji obostrani interes.

Sporazumom će, između ostalog, biti regulirana zajednička realizacija tematskih istraživanja, izrada znanstvenih i stručnih projekata, organizacija seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa.

Ovim sporazumom Riječki sportski savez i Fakultet zdravstvenih studija zajedno će aplicirati nekoliko projekata na EU fondove.

Jedan od projekata je da se u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima i sportskim objektima postave defibrilatori, te educira za njihovo korištenje.

Zdravstveni studij pomoći će realizirat korištenje defibrilatora i educirat o procesu oživljavanja.

Drugi projekt predviđa nadogradnju postojećeg biomehaničkog laboratorija novom opremom, kako bi ga mogli koristi i sportaši.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT