AKO HNS PREKINE SEZONU

Orijent 1919 može postati prvoligaš u Ligi 12

Nedjelja, 22. ožujka 2020. 20:20 Napisao/la  Igor Vranić

Što se tiče završnice Kupa, budući se znaju polufinalni parovi pobjednika je moguće dobiti tijekom jednog vikenda u Final Fouru

Hoće li Orijent 1919 i Šbenik iduće sezone igrati Prvu HNL?
Hoće li Orijent 1919 i Šbenik iduće sezone igrati Prvu HNL?

Kako se pandemija koronavirusa širi, sve više prevladavaju racionalne pretpostavke da se ove sezone nogomet više neće igrati u većini europskih država.

Nije realno očekivati da bi se najkasnije do sredine svibnja mogle stvoriti prepostavke normalnog natjecanja, globalna pandemija koronavirusa vjerojatno će završiti do lipnja prema mišljenju Zhonga Nanshana, savjetnika kineske vlade.

To ne znači da će do tada biti stvoreni optimalni uvjeti za nastavak sezone koja mora završiti najkasnije početkom srpnja da bi sezona 2020/21 mogla početi ranije zbog EURO-a 2021.

U ovom trenutku svi zanemaruju interese igrača koji su najugroženiji ako budu igrali fizički nespremni, a da bi se optimalno fizički spremili potrebna su barem tri tjedna priprema.

Ako se sezone prekinu, nacionalni savezi imat će nezhavalan posao proglasiti prvake na temelju trenutačnog stanja na ljestvicama i neizbježnih kompromisa.

Počele su spekulacije o tome kako će iduće sezone izgledati Prva HNL ako se ova sezona ne nastavi!

Najlakše će biti proglasiti prvaka, Dinamo je toliko bolji od ostalih da se prvak znao već krajem prošle godine.

Prema trenutačnom poretku Rijeka bi igrala pretkolo Ligu prvaka, Lokomotiva, Hajduk i Osijek igrali bi pretkola Europske lige.

Pitanje je koliko su spomenuti klubovi spremni prihvatiti trenutačni poredak na ljestvici kao konačni, nije svejedno u kojem se europskom pretkolu počnu natjecati.

Tu HNS nema puno prostora za kombinatoriku!

Što se tiče poretka na dnu ljestvice, rješenje je relativno jednostavno.

Najbolja je varijanta proširiti ligu za dva mjesta, Liga 12 zadnji put se igrala u sezoni 2012/13.

Prema trenutačnom poretku u Drugoj HNL, u slučaju da se Prva HNL poveća novi prvoligaši postali bi Šibenik i Orijent 1919.

Orijent 1919 bi se treću sezonu zaredom mogao plasirati u viši rang, a da ni jednom nije bio prvak.

Što se tiče završnice Kupa, budući se znaju polufinalni parovi pobjednika je moguće dobiti tijekom jednog vikenda u Final Fouru.

Rijeka - Osijek i Slaven Belupo - Lokomotiva mogli bi čak igrati Final Four tjedan dana prije nego što počne sezona 2020/21, kada momčadi budu u optimalnom stanju.

U tom slučaju jedini problem mogu biti rosteri koji će se promijeniti tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT