MARINKO KOLJANIN

Naš protivnik će morati, a mi ćemo moći pobijediti!

Srijeda, 06. svibnja 2020. 16:33 Napisao  I. V.

Ako dobijemo licenciju za prvu ligu, bit će to ogroman uspjeh za ambicioznu upravu na čelu sa Sašom Matijašom, kaže dopredsjednik Orijenta 1919

Marinko Koljanin
Marinko Koljanin

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a sezona u Drugoj HNL je prekinuta, Orijent 1919 stekao je pravo igrati kvalikacijske utakmice za plasman u Prvu HNL pod uvjetom da se sezona u prvoj završi i da Orijent 1919 dobije licenciju.

Odluka je presedan u povijesti hrvatskog nogometa, Orijent 1919 bi kvalifikacijske utakmice trebao igrati 2. i 5. kolovoza nakon pet mjeseci stanke

- HNS je donio očekivanu odluku koja je bila najavljivana, mi smo već rekli da ćemo poštivati svaku odluku. U ovim izvanrednim okolnostima nije lako donijeti pravednu sportsku odluku. Prvo treba vidjeti hoće li se Prva HNL uopće igrati, jer se neke stvari mogu promijeniti ako se ne bude igralo. Sigurno je da nitko ne bi ispao iz Prve lige kada bi se sezona prekinula. Mi ćemo se pripremiti za kvalifikacije najbolje što možemo, jasno da nije dobro što igramo tek u kolovozu. Nemamo nikakvih imperativa, vjerujem da ćemo biti maksimalno nabrijani da odigramo dvije dobre kvalifikacijske utakmice. Jako vjerujem u našega trenera i momčad, mislim da će naš protivnik više drhtati nego mi, naš protivnik će u kvalifikacijama morati, a mi ćemo moći pobijediti, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Orijent 1919 bi domaću kvalifikacijsku utakmicu trebao igrati na stadionu Kantrida:

- Ako dobijemo licenciju za prvu ligu, bit će to ogroman uspjeh za nas, fantastičan iskorak u prvoj drugoligaškoj sezoni za ambicioznu upravu na čelu sa Sašom Matijašom, smatra Koljanin.

Nacionalni stožer još uvijek nije dozvolio trenirati sportašima drugoligaške kategorije:

- Još uvijek ne znamo kada ćemo početi trenirati, ionako imamo tri mjeseca do kvalifikacija. Imamo dovoljno vremena pripremiti se, igrači stalno zovu i pitaju kada ćemo početi trenirati. veselimo se kvalifikacijama, zaključuje Koljanin.