ORIJENT 1919 - DINAMO II Fausto Budicin: S obzirom da debitiramo na Krimeji, trebat će kontrolirati emocije

Subota, 24. kolovoza 2019. 10:26 Napisao  I. V.

To su sve selektirani igrači s dobrim ugovorima, svi se oni nadaju iskoraku u europskom nogometu, kaže trener Orijenta II o drugoj momčadi Dinama 

Fausto Budicin
Fausto Budicin

 

Nogometaši Orijenta 1919 u petak poslijepodne odradili su trening na obnovljenoj Krimeji, gdje danas (17) igraju prvu domaću utakmicu u drugoj ligi.

Tjednima se najavljivala utakmica protiv Dinama II na renoviranoj Krimeji:

- Samo ime protivnika dovoljna je motivacija za igrače! Što se toga tiče, neću mroati trošiti vrijeme na motivaciju. Naprotiv, s obzirom da debitiramo pred domaćom publikom, trebat će malo kontrolirati emocije. Treba biti agresivan i pametan da nam se ne događaju crne rupe tijekom utakmice i da cijelo vrijeme igramo našu igru, da pokušamo kontrolirati ritam kako nama odgovara, kaže trener Fausto Budicin.

Mlada momčad Dinama igra juniorsku Ligu prvaka, okosnica ove momčadi prošle sezone ispala je od Chelseaja u četvrtini finala:

- Uigrani su, mladi, ali nisu naivni. Znaju igrati na rezultat, znaju se prilagoditi suparniku, znaju osjetiti slabosti protivnika i dosta su odgovorni u igri iako su mladi. To su sve selektirani igrači s dobrim ugovorima, svi se oni nadaju iskoraku u europskom nogometu. Sigurno su vrlo kvalitetni igrači što je dodatni izazov za nas. Nama je važno da pokušamo igrati kada imamo lptu, prepoznati situacije u kojima treba napadati ili braniti se. Moramo vjerovati u naše mogućnosti, zaključuje Budicin.

Vedran Gerc neće igrati zbog lakše ozljede mišića, Sebastijan Antić nije registriran.

Dinamo II u prvoj utakmici odigrao je na Hitrec-Kacijanu neodlučeno (1:1) protiv Osijeka II.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT