Opatija ne može igrati drugu ligu na stadionu gdje su prije nekoliko sezona igrali Sevilla, Feyenoord, Lyon, Betis,...

Srijeda, 20. svibnja 2020. 19:43 Napisao/la  Igor Vranić

Veća investicija u stadion Kantrida isplati se jedino ako Orijent 1919 ostvari plasman u Prvu HNL

Opatija i Dinamo na Kantridi igrali na početku ove sezone
Opatija i Dinamo na Kantridi igrali na početku ove sezone

Orijent 1919 očekivano nije dobio prvoligašku licenciju u prvom stupnju licenciranja, prije odluke bilo je poznato da stadion Kantrida pet godina nakon zadnje utakmice Rijeke više ne ispunjava prvoligaške uvjete.

Orijent 1919 će podnijeti žalbu, slijedi razdoblje za dopunu zahtjeva, HNS će konačnu odluku donijeti 15. lipnja.

Gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će stadion Kantrida pravodobno dobiti prvoligašku licenciju ako HNS bude imao razumijevanja za financijske poteškoće zbog koronakrize.

Najskuplji nedostatak su brojači za gledatelje, prema neslužbenim informacijama troškovi ishodovanja licencije mogli bi biti puno manji od spekulativnih 1,5 mil. kuna, sredstva bi trebalo osigurati u rebalansu proračuna.

Iako gradonačelnik i čelnici Orijenta 1919 negiraju opciju Rujevica, kuloarske kalkulacije da bi sušački klub kvalifikacijsku utakmicu za Prvu HNL trebao igrati na stadionu HNK-a Rijeka nemaju racionalniju alternativu.

Veća investicija u Kantridu isplati se jedino ako Orijent 1919 ostvari plasman u Prvu HNL!

Ako je Krimeja prošle sezone licenciju dobila dan prije utakmice 1. kola protiv Dinama II, stadion Kantrida u dogovoru s HNS-om licenciju može dobiti nakon što Orijent 1919 postane prvoligaš!

Odluka HNS-a da stadion Kantrida u ovom trenutku ne zadovoljava uvjete ni za drugu ligu, iznenadila je širu sportsku javnost.

Ako su na kultnom stadiona prije šest, sedam sezona europske utakmice mogli igrati Sevilla, Feyenoord, Lyon, Betis, Standard..., ako je u listopadu prošle godine na Kantridi u kupu mogao igrati Dinamo, mnogima nije jasno zašto drugoligaške utakmice iduće sezone ne bi mogla igrati Opatija?!

Pogledajte zbog čega je Odjel za licenciranje HNS-a odbio zahtjev Opatije za ishodovanje drugoligaške licencije: