Od ponedjeljka počinju prijave za potporu očuvanja radnih mjesta u sportu

Nedjelja, 19. travnja 2020. 20:46 Napisao/la  SC
Od ponedjeljka počinju prijave  za potporu očuvanja radnih mjesta u sportu

Prijave za potporu očuvanja radnih mjesta u sportu putem aplikacije koja će biti objavljena na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.gov.hr) počet će od ponedjeljka, 20. travnja 2020. godine u 10 sati.

Hrvatski Sabor u petak je usvojio Zakon o dopunama Zakona o sportu kojima se reguliraju mjere pomoći sektoru sporta kako bi se ublažile posljedice pandemije bolesti COVID-19.

Usvojenim dopunama Zakona o sportu čelniku tijela državne uprave nadležnom za područje sporta omogućuje se donošenje Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta.

Uz to, usvojenim dopunama također se omogućila prilagodba donošenja propozicija i sustava natjecanja u vrijeme posebnih okolnosti.

Sportske udruge moći će zatražiti naknadu za plaće za sportske radnike, odnosno trenere, voditelje, instruktore, fizioterapeute i ostalo administrativno i tehničko osoblje.

Svi korisnici svoje prijave će ostvarivati putem aplikacije koja će biti objavljena na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport.

Za ovu mjeru pomoći u proračunu Središnjeg državnog ureda za šport prenamjenom sredstava osigurano je 40 milijuna kuna, a potpora će se moći ostvariti za mjesec ožujak do 3.250 kuna te za mjesec travanj i svibanj do 4.000 kuna.

Potpora će se moći ostvariti za one radnike s kojima poslodavac ima sklopljen ugovor o radu te za koje ne prima plaću iz nekih drugih javnih izvora.