NENAD GRAČAN

Izbornik U-21 reprezentacije sporazumno odstupio

Srijeda, 11. rujna 2019. 08:35 Napisao/la  SC

Nije poznato ime njegova nasljednika, predsjednik HNS-a Davor Šuker nedavno htio angažirati Gorana Tomića, trenera Lokomotive

Nenad Gračan
Nenad Gračan

 

Nenad Gračan više nije izbornik U-21 reprezentacije.

Odmah nakon poraza (1:2) od Škotske u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u Šibeniku, Gračan je razgovarao s Marijanom Kustićem i dogovorio sporazumni raskid ugovora.

Gračan je kvalifikacije počeo pod hipotekom sukoba s predsjednikom HNS-a, Davor Šuker htio je smijeniti Gračana nakon nastupa u završnici EP-a u Italiji.

Šuker tada nije dobio podršku članova Izvršnog odbora, koji je jednoglasno stao iz Gračana.

- Čestitam Škotskoj na pobjedi, oni su dobra momčad koja ima kvalitetu. Igraju agresivno i znali smo što možemo očekivati. Ipak, nisu nam stvarali prilike sve dok nisu postigli pogodak, u razdoblju kada smo mi pali i dopustili im da iskoriste naše propuste. Prvo smo poluvrijeme odigrali kako smo i željeli, pametnom smo igrom dolazili do škotske zadnje linije. Drugo je poluvrijeme bilo sasvim drukčije, nismo zadržali loptu koliko smo htjeli i trebali. Nekim igračima nedostaje ritma, ali bez obzira na to trebali smo biti sigurniji u posljednjem redu, trebali smo se ranije rješavati lopte. Nakon ovog poraza moramo sagledati neke stvari, može se nešto naučiti. Na sljedećem će okupljanju biti mnogo jasnija situacija oko pojedinaca, neki će imati veće minutaže i stabilizirati se u svojim klubovima, kazao je Gračan nakon utakmice u Šubićevcu.

Nije poznato ime njegova nasljednika.

Šuker je htio angažirati Gorana Tomića, trenera Lokomotive.

Budući da predsjednik HNS-a ni o čemu važnom ne odlučuje, moguće je da se Izvršni odbor odluči za nekoga drugoga.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT