NEKA BUDE ORIJENT

Monografija Orijenta 1919 predstavljena u Vijećnici

Srijeda, 11. prosinca 2019. 20:10 Napisao  I. V.

Počevši od autora Marinka Lazzaricha do Branka Jadra, koji je deset godina mlađi od Orijenta, svatko će monografiju doživjeti kroz osobnu vizuru kluba s Krimeje

Marinko Lazzarich pridonio baštini Orijenta
Marinko Lazzarich pridonio baštini Orijenta

 

Monografija Neka bude Orijent 1919 prvi put je predstavljena na svečanoj akademiji u HKD-u Sušak, da bi u srijedu u Gradskoj vijećnici službeno postala dio sportske publikacije Grada Rijeke.

O monografiji su govorili zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predsjednik Orijenta 1919 Saša Matijaš, dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin i recezent dr. sc. Željko Bartulović da bi na kraju o svojem djelu govorio autor Marinko Lazzarich

Monografija obuhvaća klasični povijesni pregled, portrete igrača i trenera, statistički pregled prvenstvenih sezona uz obilje fotogrtafija od kojih su neke prvi put objavljene.

Grafički je urednik Branko Lenić, naslovnicu je izradio Leonard Haramija, stručni savjetnik bio je Ivo Paškvan

Više od godinu dana radio je Lazzarich na monografiji koja je postala vrijedna baština sušačkog kluba.

- Knjigu sam posvetio mojim dragim prijateljima Orijentašima, prijateljima sa Sušaka, tastu Borisu i noniću Boži, koji je rođen u 1899. godine i bio je član Victorije, rekao je Lazzarich na kraju predstavljanja.

Drugim riječima, počevši od autora Lazzaricha do Branka Jadra, koji je deset godina mlađi od Orijenta, svatko će monografiju doživjeti kroz osobnu vizuru kluba s Krimeje.

Svima je zajedničko da razumiju smisao čuvene izreke Mire Sveško Deluka, nećakinje legendarne none Šante:

- Užamo reć kad nas neki pita: Od kuda ste? S Krimeje, od kuda je Orijent!

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT