MARKO FILIPOVIĆ

Učinit ću sve da izgradimo igralište na Kampusu

Srijeda, 21. srpnja 2021. 12:04 Napisao/la  SC

Na prvom sastanku sa županom vodio se razgovor koji je išao u smjeru da u iduće četiri godine obnovimo sva igrališta na području Grada Rijeke, kaže gradonačelnik Grada Rijeke

Marko Filipović
Marko Filipović Foto: screenshot

Tijekom aktualnog sata vjećnica Danijela Bradamante postavila je pitanje novom gradonačelniku Marku Filipoviću vezano za dinamiku obnove derutnog umjetnog travnjaka na igralištu Robert Komen:

- Bivši gradonačelnik i novi&stari župan potpisali su Pismo namjere o realizaciji obnove travnjaka na igralištu Robert Komen u travnju ove godine. Županija primorsko-goranska obvezala se osigurati iznos od milijun kuna, ostatak je predviđen u proračunu Grada Rijeke. Zadnji moj razgovor sa županom vodili smo na tragu toga da se čeka da županijska skupština prihvati rebalans proračuna u kojemu su osigurana sredstva za tu investiciju. Mislim da je županijska skupština sazvana za 29. srpnja, nadam se da će rebalans biti prihvaćen. Ako bude tako, Rijeka sport je spreman krenuti u proces javne nabave i izvođenja radova. Siguran sam da se to može završiti do kraja godine. Obavili smo sanaciju na nogometnom igrališti Belveder u iznosu od 150.000 kuna, bio je to manji zahvat, ali itekako potreban. Svjestan sam da smo u deficitu s terenima, stalno se vodi borba za termine! Jako ste dobro upoznati s problemom, jer ste aktivna u Upravnom odboru Orijenta 1919, da sadašnja trava na dijelovima nekoliko gradskih igrališta ne zadovoljava uvjete. Na prvom sastanku sa županom vodio se razgovor koji je išao u smjeru da u iduće četiri godine obnovimo sva igrališta na području Grada Rijeke. Za to treba osigurati sredstva u proračunima PGŽ-a i Grada Rijeke, na to smo se obvezali. U razgovoru s rektoricom dotaknuli smo se izgradnje novog igrališta na području Kampusa, koje se nalazi u našim prostornim planovima. To je nešto zahtjevnija investicija, procjenjena vrijednost investicije kreće se oko 15 milijuna kuna. Učinit ću sve što je u mojoj moći da to igralište izgradimo u mom mandatu, time bismo rasteretili igrališta na istočnoj strani Grada Rijeke. Nadam se da ste zadovoljni odgovorom, kazao je gradonačelnik Filipović.