VIHOR I CRES

Više brinu za turističku nego nogometnu sezonu

Srijeda, 25. ožujka 2020. 11:36 Napisao  I. V.

U ovom trenutku ne razmišljamo o rangu više, kaže Miro Hrgovčić. Normalno da bismo igrali višu ligu, govori Tonči Zubović

Više brinu za turističku nego nogometnu sezonu

Ekspanziju nogometa na otocima privremeno je zaustavio koronavirus!

Prekid sezone na prvim dvama mjestima četvrte lige zatekao je vodeći Vihor (32) i Cres (29), koji je nakon 15 kola drugi zbog bolje (+9) gol-razlike od Buja (29).

Uspon otočnih klubova posljedica je snažnog razvoja turističkih središta, na početku sezone Općina Baška i Grad Cres istaknuli su kandidature postati trećeligaška nogometna središta.

U obama središtima trenutačno više brinu oko nastavka turističke nego nogometne sezone:

- Kod nas će puno faktora igrati ulogu ako se situacija smiri! Prema svim prognozama situacija se može smiriti tek u lipnju, eventualno krajem svibnja. Tada ćemo već ući u turističku sezonu, većina igrača radi, to bi nam sve totalno poremetilo. Ne znam što da kažem, našli smo se u potpuno novoj situaciji. Znam da u klubu više nismo dobri ni s novcima! Mi smo turističko mjesto u kojemu je sve stalo što će se osjetiti na proračunu. Bit će vrlo teško, kaže sportski direktor Vihora Miroslav Hrgovčić.

Ako se prvenstvo prekine, možda ćete dobiti priliku administrativno ostvariti plasman u treću ligu?

- Nama je sada problem realizirati proračun za ovu godinu. Privatni sektor toliko je pogođen u ovoj situaciji da ne možemo očekivati pomoć sponzora koji su vezani uz turizam. Nema nas tko spozorirati! U ovom trenutku ne razmišljamo o rangu više, treba gledati kako preživjeti ovo razdoblje. Svima je teško, državi, lokalnim samoupravama, poduzetnicima, a kraj se još ne vidi. Ne moramo baš sve tako crno gledati, sigurno ćemo preživjeti, ali za sada je tako, zaključuje Hrgovčić.

Na Cresu je situacija slična:

- Sada je situacija takva da nema smisla razmišljati o nastavku sezone, do kada će  ovo trajati ne zna nitko. Normalno da bismo voljeli igrati! Ako se počne opet igrati, vjerujem da će jedino normalno biti da odigramo sedam kola do kraja prvoga dijela sezone u kojemu se igra dvokružno. Mislim da se neće moći razigravati, posebice za nas na otocima. Ako se situacija smiri tako da se bude moglo igrati, počet će turistička sezona, mi na otocima vezani smo za turizam. Ali nema smisla sada govoriti o tome, vidimo da situacija ne jenjava. Ne treniramo! Nitko od nas šest, sedam koji živimo na Cresu ne misli puno o nogometu iako su igrači dobili naputke za indvidualni rad. Cres živi od turizma! Ako turistička sezona propadne, ljudima može doći u pitanje egzistencija, naglašava sportski direktor i igrač Cresa Tonči Zubović.

Kako gledate mogućnost da plasman u treću ligu ostvarite administrativnom odlukom?

- Od početka sezone ponavljam da ćemo viši rang igrati samo ako sportski ostvarimo plasman, takav je stav kluba. Ako se liga prekine, to bi bila viša sila! Normalno da bismo igrali višu ligu pod uvjetom da treća liga ostane regionalna, zaključuje Zubović.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT