KANTRIDA OPET U PRVOJ HNL

U funkciji sve što je koristio HNK Rijeka

Utorak, 25. veljače 2020. 20:07 Napisao  I. V.

Treba postaviti brojače za gledatelje,  urediti VAR sobu i postaviti adekvatni semafor, kaže djelatnik Rijeka sporta nakon posjete stručnjaka HNS-a zaduženog za licenciranje

Igor Načinović
Igor Načinović

Stručnjak za infrastrukturne kriterije HNS-a Vibor Granić obišao je u utorak igrališta na Kantridi i Krimeji.

Razlog službene posjete su zahtjevi za licenciranje koje su podnijeli Orijent 1919 i Opatija.

Orijent 1919 je zatražio licencije za prvu i drugu ligu, shodno tome zatražio je licenciranje igrališta na Krimeji za drugu i stadiona Kantrida kao zamjenskog igrališta za prvu ligu.

Opatija je zatražila licenciju za drugu ligu koju namjerava igrati na stadionu Kantrida:

- Licencu za drugu ligu neće biti problem dobiti, sve su to sitnice. Opatija će za drugu ligu prijaviti A, B i C tribine, prostorije se inače uredno održavaju tako da neće biti problema oko organizacija utakmica. Orijent 1919 će za razliku od Opatije licencirati sve tribine koje bi trebale biti u funkciji kada dolaze veći klubovi, Opatiji je kapacitet od 3000 gledatelja više nego dovoljan. Što se tiče licencije za prvu ligu, tu će trebati ispuniti još nekoliko uvjeta. Treba postaviti brojače za gledatelje, što je obveza u prvoj ligi i treba urediti VAR sobu što neće biti problem. Imamo dosta prostorija na raspolaganju, olakotna je okolnost da VAR soba ne mora imati pogled na igralište. Jednu od prostorija koje je nekada koristio HNK Rijeka, a danas koristi Kvarner, treba preurediti u VAR sobu. Treba postaviti i adekvatni semafor budući da sadašnji služi svrsi za nižerazredne utakmice. Zapravo nema nekih velikih zahtjeva, u funkciji je sve što je koristio HNK Rijeka dok je igrao prvu ligu na Kantridi, kaže Igor Načinović, djelatnik Rijeka sporta s dugogodišnjim iskustvom.

Orijent 1919 je riječki klub koji je zatražio licenciranje riječkih igrališta za razliku od Opatije. Tko će snositi troškove opatijskog kluba?

- Troškovi licenciranja za drugu ligu su minimalni, neće trebati raditi ništa posebno. Što se tiče korištenja stadiona, s Opatijom će se potpisati ugovor. Normalno da korištenje neće biti besplatno, to bi trebala dogovoriti dva susjedna grada, zaključuje Načinović.

Igralište na Krimeji ove godine nije imalo nikakvih problema za ishodovanje drugoligaške licencije:

- Prošle godine u ovom vrijeme imali smo samo obećanja Grada Rijeke, koji je sva obećanja pravodobno ispunio. Ove godine nije bilo nikakve primjedbe. Odradili smo više nego što je trebalo, Vibor Granić je bio zadovoljan stanjem na Krimeji, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT