GRAD RIJEKA Obavijest korisnicima socijalnog programa, ograničen prijevoz invalida

Utorak, 24. ožujka 2020. 15:35 Napisao  I. V.
GRAD RIJEKA Obavijest  korisnicima socijalnog programa, ograničen prijevoz invalida

OBAVIJEST KORISNICIMA SOCIJALNOG PROGRAMA GRADA RIJEKE

Kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitio zdravlje građana Rijeke u vrijeme epidemije bolesti COVID19 (korona virus), Grad Rijeka građanima koji ostvaruju socijalna prava temeljem Odluke o socijalnoj skrbi iznimno produžuje trajanje postojećih prava.

Postojeći korisnici socijalnih mjera kojima dodijeljena prava ističu u ožujku ili travnju 2020. ne trebaju dolaziti na šaltere Grada Rijeke, ni slati poštom zahtjeve za ponovnu dodjelu prava koja već ostvaruju jer će im se ostvarenje tih prava produžiti sve do kraja svibnja, odnosno, do 31. svibnja 2020.

Potencijalni novi korisnici zahtjeve i potrebnu prateću dokumentaciju za dodjelu bilo kojeg novog socijalnog prava iz Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke (http://gov.rijeka.hr/zahtjevi-i-obrasci/zdravstvo-i-socijalna-skrb/112), mogu dostaviti putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Samo iznimno, u slučaju nemogućnosti korištenja elektroničke pošte, zahtjeve i dokumentaciju potencijalni novi korisnici mogu osobno dostaviti u šalter-salu Grada Rijeke, Titov trg 3, u vremenu od 8.30 do 12 sati.

Molimo stranke da zbog svoje i tuđe sigurnosti poštuju pravila distance od dva metra u zatvorenom prostoru i jednog metra na otvorenom prostoru, te da imaju razumijevanje za moguće čekanje zbog provođenja pojačanih higijensko – sanitarnih mjera, te ograničavanja broja stranaka u prostoru šalter-sale.

Pozivamo korisnike, kao i sve ostale građane, da se odgovorno ponašaju i pridržavaju svih mjera opreza, ne izlažu sebe i druge nepotrebnoj opasnosti, te slijede upute nadležnih tijela te da za komunikaciju s Gradom Rijeka koriste telefon ili elektroničku poštu.

PRIVREMENO OGRANIČAVANJE KORIŠTENJA SPECIJALNOG PRIJEVOZA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

U cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom, Grad Rijeka građanima koji koriste besplatan prijevoz osoba s invaliditetom specijalno prilagođenim vozilima KD Autotroleja, i nadalje omogućuje prijevoz, ali isključivo u najnužnijim situacijama.

Prijevoz se i nadalje obavlja samo na području grada Rijeke, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova izvan područja grada.

Od 26. ožujka 2020.godine, pa sve dok traju zaštitne mjere zbog prevencije širenja korona virusa, usluga prijevoza će se pružati od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, isključivo u nužnim situacijama, kao što su odlasci liječniku, nabava lijekova i sanitetskog materijala ili kupnja hrane i osnovnih kućanskih potrepština.

Prilikom korištenja vozila moraju se poštivati mjere socijalnog distanciranja (udaljenost od minimalno 1 metra na otvorenom prostoru i minimalno 2 metra u zatvorenom prostoru) i korištenja zaštitnih sredstava (maske i rukavice).

Zahtjev za prijevoz se i nadalje upućuje na tel. 0800- 1166 ili putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., svakodnevno od 7 do 14 sati.

Pozivamo korisnike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju se svih mjera opreza, ne izlažu sebe i druge nepotrebnoj opasnosti, te da slijede upute nadležnih tijela.

Upućujemo korisnike da komunikaciju s Gradom Rijeka obavljaju putem telefona ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima, unaprijed najavljenim osobnim dolaskom.

OBAVIJEST KORISNICIMA PUČKE KUHINJE SMJEŠTENIM U NUŽNOM SMJEŠTAJU GRADA RIJEKE

Obavještavaju se korisnici da se zbog svoje i tuđe sigurnosti ne dolaze po obrok u pučku kuhinju na punkt na kojem su uobičajeno preuzimali obrok, počevši od 26. ožujka 2020. godine pa sve dok god traje epidemija korona virusa.

Od četvrtka, 26. ožujka 2020. godine, obroci će se korisnicima pučke kuhinje donositi do mjesta prebivališta (nužni smještaj), uz prethodni dogovor s voditeljicom Nužnog smještaja Grada Rijeke gđom Nevenkom Kovačević, na broj telefona 091 897 0269.

Upućujemo korisnike nužnog smještaja da se pridržavaju svih mjera opreza (rastojanje od drugih ljudi od najmanje jednog metra na otvorenom prostoru i dva metra u zatvorenom prostoru, čišćenje i dezinfekcija prostora u kojem se boravi, korištenje zaštitnih rukavica i maski), ne izlažu sebe i druge nepotrebnoj opasnosti i ne ugrožavaju svoje i tuđe zdravlje i živote, te slijede ove i sve druge upute nadležnih tijela.

Preporučujemo da se za komunikaciju s Gradom Rijeka isključivo koristi telefon.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT