Grad Rijeka ispunio želju osam nogometnih klubova, otvaraju se sva gradska nogometna igrališta

Četvrtak, 21. svibnja 2020. 11:17 Napisao  I. V.

Igrališta su otvorena shodno željama klubova i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je nam dalo dopuštenje, kaže pročelnik Odjela za sport Zdravko Ivanković

Zdravko Ivanković
Zdravko Ivanković

Uslišena je zamolba osam riječkih nogometnih klubova koji su na sastanku svih deset klubova zajednički zatražili od gradskih čelnika da se otvore sva nogometna igrališta:

- U četvrtak imamo sastanak s ljudima iz Rijeka sporta i Riječkog sportskog saveza na kojemu ćemo odrediti raspored korištenja igrališta. Igrališta su otvorena shodno željama klubova i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je nam dalo dopuštenje, kaže pročelnik Odjela za sport Zdravko Ivanković.

U utorak je na Krimeji održan sastanak predstavnika svih deset klubova (HNK Rijeka, Orijent 1919, Lokomotiva, Zamet, Rikard Benčić, Grbci 2000, Stari grad, Doker, Kozala, ŽNK Rijeka), jedino su HNK Rijeka i Orijent 1919 ostali suzdržani zbog objektivnih razloga.

Oba kluba već treniraju sa seniorskim momčadima kojima sezona nije završila, uskoro će otvoriti i škole nogometa, a Rijeka ionako koristi svoja igrališta na Rujevici.

Osam klubova više se neće natjecati ove sezone jer je sezona prekinuta, njima je vitalni interes da što prije počnu raditi škole nogometa.

Klubovi su pristali trenirati na vlastitu i odgovornost roditelja djece koja jedva čekaju da počnu treninzi.