GORAN ŠUĆUROVIĆ

Bojim se što će se dogoditi ako ostanemo u ovoj ligi

Četvrtak, 26. ožujka 2020. 12:55 Napisao/la  I. V.

Nismo više koncentrirani na sport. Kada se međusobno čujemo, razgovaramo o tome jesmo li svi zdravi, kako su nam obitelji, kaže trener Kvarnera 2010

Goran Šućurović, trener Kvarnera 2010
Goran Šućurović, trener Kvarnera 2010

Košarkašima Kvarnera 2010 sezona u drugoj ligi trebala je biti priprema za povratak u prvoligaško društvo:

- Svi smo okupirani problemom koronavirusa, nismo više toliko koncentrirani na košarku. Prvi tjedan stanke, dok se još moglo slobodno izlaziti van, dali smo igračima naputke što trebaju individualno raditi. Otkada je došla preporuka da se ne izlazi iz domova, igrači kod kuće pokušavaju održavati spremu, ali nismo više koncentrirani na sport. Kada se međusobno čujemo, razgovaramo o tome jesmo li svi zdravi, kako su nam obitelji... Čekamo bolje dane, nikome trenutačno nije do treninga! Pratimo iz medija što se događa, čekamo odluke saveza, ne znamo kako će se sezona završiti. Mi bismo trebali igrati kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, ali naša sudbina više nije u našim rukama. Dok je bila u našim rukama, nisam se bojao da nećemo ostvariti cilj. Sada čekamo odluke saveza! Želja nam je da iduće sezone igramo ligu više, na kraju ćemo morati poštivati odluke saveza. Bilo bi dobro da se proglase prvaci, da barem ostane zabilježeno postojeće stanje na ljestvicama, kaže trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović.

Kvarner 2010 je prema svim sportskim pokazateljima zaslužio igrati ligu više:

- Najveća bi šteta bila da ostanemo u drugoj ligi! Dečki osjećaju da ne pripadaju ovom rangu natjecanja, teško bi ih bilo motivirati da još jednu godinu potroše u natjecanju koje su prevazišli. Toga se najviše bojim! Ne bojim se igrati kvalifikacije bilo kada i bilo gdje, ali se bojim što će se dogoditi ako ostanemo u ovoj ligi, naglašava Šućurović.

Klub je pod vodstvom nove uprave počeo sanaciju financijske situacije koju je dodatno zakomplicirala pandemije koronavirusa:

- To možda nije pitanje za mene, ali dobro sam upućen u financijsko stanje. Dok smo sanirali štetu, usporedo smo se pripremali za ligu više. Sve je išlo u dobrom smjeru, ne znam što će se sada dogoditi s obzirom na stanje u gospodarstvu. Napravili smo projekciju troškova, imali smo određene garancije, zatvorili smo na papiru veći dio budžeta za iduću sezonu, sve smo detaljno pripremili... Trenutačno ne znamo hoće li nam uopće trebati takva financijak konstrukcija. Ako ostanemo u istom rangu, sigurno nam neće trebati, zaključuje Šućurević.