TONČI MIKAC NAKON ZLATA

Ovo je vjerojatno najbolja hrvatska ekipa svih vremena!

Ponedjeljak, 27. svibnja 2019. 16:56 Napisao  I. V.

U finalu protiv Mađarske igrali smo lakšu utakmicu nego u polufinalu, kada smo protiv Njemačke igrali pravi klasik, kaže predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza i KK-a Mlaka

Svjetski prvaci iz Rijeke
Svjetski prvaci iz Rijeke

 

Hrvatske kuglačice osvojile su titulu svjetskih prvakinja!

Predvođene novom svjetskom rekorderkom Ines Marčić, hrvatske kuglačice u finalu su pobijedile Mađarsku 5:3 (3759:3665).

Ne može se reći da su Hrvatice iznenadile pobjedom u finalu:

- Proglašavali su nas favoritima, ali to je najgora situacija u sportu. Lako je to napisati na papir, treba to breme nositi na leđima bez prava na pogrešan korak. U finalu smo igrali lakšu utakmicu nego u polufinalu, kada smo protiv Njemačke (6:2, op. a.) igrali pravi klasik! Za Njemačku nisu igrale dvije, tri igračice zbog objektivnih razloga, ali su Njemice svejedno bile jako motivirane. To je bio triler do kraja utakmice, rezultati su bili vrhunski, kaže Tonči Mikac, predsjednik HKS-a.

Ines Marčić je svjetskim rekordom u finalu dokazala da je najbolja na svijetu, nekadašnja kuglačica Mlake srušila (667) je vlastiti svjetski rekord star dvije godine.

- U finalu je srušila rekord, a ostatak prvenstva igrala je više ekipno. Čak je gubila poene, ne možeš vjerovati! Kada je najviše trebalo, prebacila je ne u drugu, nego u petu brzinu, naglašava Mikac, ujedno trener i predsjednik KK-a Mlaka za koji od sada igraju četiri svjetske prvakinje:

Mirna Bosak, Milana Pavlic i Ana Jambrović igrale su u finalu protiv Mađarske, Tihana Čavlović bila je među pričuvama.

- Svaka je igračica iznijela svoj teret, svih deset igračica igrale su tijekom prvenstva, sve su dobile priliku za dokazivanje. Bosak je jednu utakmicu bila najbolja, Pavlic je u finalu igrala jako dobro, Jambrovićka je dala svoj doprinos u finalu kada je rezultat bio izvjestan. Zadovoljan sam s nastupima svih igračima, treba istaknuti još jednu Riječanku Marijanu Liović, koja igra za Istru. Imali smo jako dobro izbalansiranu ekipu, ovo je vjerojatno najbolja hrvatska ekipa svih vremena, isto misle i drugi, procijenjuje Mikac.

Mlaka zadnjih sezona redovito igra završnicu Lige prvakinja, je li došlo vrijeme da riječka ekipa s četiri svjetske prvakinje postane europski prvak?

- Imam sreću da sam predsjednik i trener pa neću sam sebe smijeniti ako ne postanemo europski prvaci, ha, ha..., zaključuje Mikac.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT