MIRNA BOSAK

Još uvijek nismo svjesne da smo najbolje na svijetu

Petak, 20. prosinca 2019. 11:10 Napisao/la  V. P.

Sve nagrade koje dobijemo nam jako puno znače jer to je sve dio koji nam pomaže da budemo što bolje, ali što se tiče druge strane, u Hrvatskoj pogotovo, ne možemo živjeti od kuglanja, kaže kuglačica Mlake 

Mirna Bosak (Kuglački klub Mlaka)
Mirna Bosak (Kuglački klub Mlaka)

Zaprešićanka Mirna Bosak, kuglačica Mlake ove je godine osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u pojedinačnoj konkurenciji te ekipno u sastavu reprezentacije, a sa suigračicama iz Mlake osvojila je Svjetski kup i naslov prvaka Hrvatske, četvrti u pet godina.

- Svake godine si postavimo jedan cilj, kao klub i mi pojedinačno unutar kluba, što bi same sebi voljele. Što se tiče klupskog dijela osvojile smo Svjetski kup i pokazale koliko smo zapravo jako, koliko je važno da smo sve kao jedna, da se trudimo, treniramo i da smo nakon ne znam koliko godina uspjele skinuti s trona najjači klub na svijetu, baš mi iz Hrvatske, odnosno iz Rijeke, kaže kuglačica Mlake Mirna Bosak.

Kuglački klub Mlaka postao je najbolji klub na svijetu, što je rezultat vrijedan divljenja kada se zna koliko primjerice kuglački klubovi u Njemačkoj ulažu.

- Još uvijek se te emocije nisu slegle. Čak i ja kada razgovaram sa drugim ljudima kada kažem Bamberg njemački klub je najbolji, onda se sjetim ne sada smo mi najbolji klub na svijetu. Još uvijek je ta priča stvarno nešto novo i jedan veliki preokret koji se dogodio u kuglačkom svijetu kod žena, ali mislim da polako postajemo svjesne koliko smo zapravo jake, dodaje Bosak.

Ekipni rezultati tjeraju svaku kuglačicu da i pojedinačno daje svoj maksimum što zatim dolazi do izražaja na reprezntativnim natjecanjima.

- Osim što želimo biti uspješne za klub, trudimo se i da ispunimo neke svoje unutarnje ciljeve jer su to sve stvari koje nas motiviraju i guraju dalje. Kada u reprezentaciji imaš svoje kolegice iz kluba onda je sve lakše i uvijek guramo jedna drugu, pojašnjava kuglačica Mlake.

Vrhunski kuglački rezultati zahtijevaju jako puno vremena provedenog u kuglani.

- Jako puno vremena trošimo na treninge, sve smo uložile jako puno u to. Drugi ljudi nisu ni svjesni koliko je to vremena jer recimo ja idem uz kuglanu i u fitness i na ostale aktivnosti. Jako puno truda, rada i ljubavi je uloženo u ovaj sport, kaže Bosak.

Iako postižu vrhunske rezultate na svjetskom nivou od kuglanja živjeti ne mogu.

- Nažalost ne. Sve nagrade koje dobijemo nam jako puno znače jer to je sve dio koji nam pomaže da budemo što bolje, ali što se tiče druge strane, u Hrvatskoj pogotovo, ne možemo živjeti od kuglanja. Ja studiram i radim preko studenstkog servisa, kolegice rade. Zna se dogoditi dok traje sezona da nemamo niti jedan vikend slobodan, mi nemamo vremena za ići na izlet ili druženje jer smo svaki dan u kuglani, na treninzima, a vikendom na natjecanjima, dodaje kuglačica Mlake.

Kuglačice Mlake osvojile su gotovo sve što se može, ali za 2020. je ostao još jedan neispunjen cilj.

- Želimo osvojiti Ligu prvaka. Prošle godine smo bile viceprvakinje sada bi nam to bio šlag na torti. Zatim, opet reprezentacija, juniorsko prvenstvo, a i pojedinačni seniorski kup gdje se nadamo da nećemo donijeti samo medalje za Hrvatsku već i za kuglački klub Mlaku, za Rijeku i Primorsko - goransku županiju, zaključila je Mirna Bosak.