Hrvatske kuglačice ostvarile plasman u polufinale Svjetskog prvenstva

Četvrtak, 25. svibnja 2023. 19:55 Napisao/la  SC
Hrvatske kuglačice ostvarile plasman u polufinale Svjetskog prvenstva

U utakmici protiv reprezentacije Češke koja je počela napeto i neizvjesno hrvatske kuglačice odigrale su odlično i to najbolju utakmicu do sad i s rezultatom 2:0 i 3688:3569 upisale su pobjedu koja ih je odvela u polufinale Svjetskog prvenstva!

Utakmica se igrala ne 6 staza, što je odmah u startu značilo dinamičniju i bržu igru, izmjenu rezultata i napetost do zadnje kugle.

U prvom bloku igrale su odlično raspoložena Amela Nicol Imširović koja je danas bila igračica utakmice, Ana Bacan Schneider i Valentina Gal.

Amela Nicol igrala je protiv D. Martinkevic i s 3,5:0,5 i 643:604 nametnula igru koju je popratila Valentina Gal i s 2:0 i 600:584 sredila A. Straufovu.

Po srušenim čunjevima ni Ana Bacan nije podbacila, ali Čehinja J. Braunova bila je ipak bolja za 5 čunjeva i s 610:605 upisala poen na stranu Čehinja.

Nakon prvog bloka, vodili smo u poenima 2:1, što je omogućilo našim curama da lakše krenu u igru, pa je tako Matea Juričić s 3 dobivena seta i 620:572 sredila N. Portysovu, Nataša Ravnić također s 3 seta i 610:583 nije dala šansu A. Cvejnovu, ali nažalost Vanesa Bogdanović iako je igrala odlično Čehinja N. Topicova imala je više sreće na svojoj strani, pa je osvojila poen na stranu Češke s rezultatom 616:610.

U polufinalu hrvatske kuglačice igraju protiv boljega u meču Mađarska – Njemačka.

Hrvatski kuglači igraju u petak (26. 05.) utakmicu za ulazak u polufinale, također protiv reprezentacije Češke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.