WBS svjetska liga: Hrvatska boksačka reprezentacija u skupini s Italijom, Marokom i Jordanom

Ponedjeljak, 06. studenog 2017. 12:16 Napisao/la  SC

Riječ je o svjetskom natjecanju u kojemu će boksači iz olimpijske kategorije dobiti veću medijsku prezentaciju i mogućnsot zarade, ideja je da se mogu u potpunosti posvetiti boksu, kaže Ante Vičević

Nova vlada HBS-a izabrana u hotelu Jadran
Nova vlada HBS-a izabrana u hotelu Jadran
Bono Bošnjak očekivano je izabran za predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) na Izbornoj skupštini održanoj u hotelu Jadran u Rijeci.

Bošnjaku je počeo teći novi mandat u kojemu će Ante Vičević obnašati dužnost člana Izvršnog odbora HBS-a.

Vičević je u novu vladu izabran kao predsjednik Županijskog saveza Primorsko-goranske županije, koja je bila domaćin Izbornoj skupštini:
 
  - Najbitnije što se moglo čuti na skupštini je da je u 2017. godini osvojeno ukupno deset medalja na svjetskim i europskim natjecanjima bez Hrgovića i Sepa, koji su postali profesionalci. Takav rezultat nikada nije ostvaren u povijesti hrvatskog boksa. Što je zanimljivo, medalje su osvajali boksači iz svih krajeva Hrvatske, što znači da boks nije centraliziran kao većina drugih sportova. Imamo dobru bazu, Hrvatska je u regiji postala jedna od vodećih boksačkih nacija. Posebno je važno da od veljače iduće sezone počinje WSB svjetska liga u kojoj će Hrvatska sudjelovati sa svojom momčadi. Ne znam točno koliko će boksača biti u momčadi. Riječ je o svjetskom natjecanju u kojemu će boksači iz olimpijske kategorije dobiti veću medijsku prezentaciju i mogućnsot zarade, ideja je da se mogu u potpunosti posvetiti boksu. Mi  smo u skupini s Italijom, Marokom i Jordanom. Određeni su gradovi u Hrvatskoj koji će biti domaćini, Zagreb, Pula i Zadar. Rijeka za sada neće biti domaćin, nismo o tome ni razgovarali. Mečevi će biti izravno prenošeni na specijaliziranim televizijskim kanalima, marketiški je liga dobro pokrivena. Troškove natjecanja naše reprezentacije pokrivaju sponzori, vjerujemo da će se uloženo vratiti kroz marketing. HBS je prošle sezone napravio veliki iskorak, a u novom mnadatu očekuje se još veći iskorak, kaže Vičević.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT