PH u boćanju: Carrolina Bajrić i Nives Jelovica ravnomjerno podijelile medalje

Utorak, 17. rujna 2019. 19:34 Napisao/la  SC
Nikol Marelja i Carrolina Bajrić
Nikol Marelja i Carrolina Bajrić

 Proteklog vikenda održan je drugi, ujedno zadnji ciklus državnog prvenstva za seniorke.

Domaćin ovog trodnevnog natjecanja bila je Komiža na otoku Visu, natjecalo se u disciplinama bližanje i izbijanje u krug, štafetnom izbijanju i u disciplini par-klasično.

U finalu discipline krug Carrolina Bajrić uzvratila Nives Jelovici za poraz u grupnom dijelu natjecanja, te je pobjedom od 24:21 aktualna viceprvakinja svijeta u ovoj disciplini vratila naslov državne prvakinje u ovoj disciplini koji je još osvajala 2016. i 2017. godine.

U disciplini par u finalu je Carrolina pogotkom balina za spas nakon isteka vremena donijela zlatno odličje sebi i svojoj partnerici Nikol Marelji Bošnjak.

Vrijedi spomenuti da je ovo Nikol prvi seniorski naslov prvakinje Hrvatske.

One su u finalu sa 7:5 pobijedile par Labina Nives Jelovicu i Riu Vojković.

U štafetnom izbijanju sestre Bajrić izgubile su finale rezultatom 32:33 od igračica Labina Jelovice i Vojković, time je zaustavljena četverogodišnja dominacija Virgine i Carroline u ovoj disciplini.

U našu županiju se cure vraćaju sa dvije zlatne medalje, jednom srebrnom, te tri brončane medalje.

Zanimljivo je to da su sva zlata i srebra u svih 6 disciplina na PH za seniorke međusobno raspodijelile Carrolina Bajrić i Nives Jelovica, što je dokaz da se radi o dvije najkvalitetnije i najkonstantnije naše igračice u ženskom boćanju.

U međusobnom nadmetanju ove dve igračice, ravnomjerno su raspodijelile medalje.

Carrolina je došla do naslova prvakinje Hrvatske u disciplinama bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje i par klasično (sa Nikol Marelja Bošnjak) uz tri srebra, dok je Nives Jelovica bila najbolja u disciplinama pojedinačno klasično, precizno izbijanje i štafetno izbijanje (sa Riom Vojković) uz također tri srebra.

 

 

 

 

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT