BOĆARSKI FINAL FOUR Marino Milićević: Imamo ulogu favorita, ali to ništa ne znači dok se ne dokažemo na terenu

Petak, 19. lipnja 2020. 14:52 Napisao/la  V. P.

Momčadi su podjednake kvalitete, svi su dobri i bilo bi glupo najavljivati da ćemo sigurno osvojiti naslov, kaže jedan od nositelja igre Vargona

Marino Milićević (Vargon)
Marino Milićević (Vargon)

Završni turnir prvoligaškog boćarskog prvenstva Hrvatske igra se ovog vikenda u Boćarskom centru Podvežica.

Uz domaćine riječki Vargon u završnicu su se plasirali Pula, Zrinjevac i Biston.

Polufinalni dvoboji igraju se u subotu s početkom u 9,30 sati kada se sastaju Pula i Zrinjevac, odnosno u 15,30 sati, kada će na teren izaći Vargon i Biston.

Finale je na rasporedu u nedjelju od 14 sati.

Vargon u završnicu je ušao kao vodeća momčad prvenstva, a za finale će prvo morati pobijediti nezgodnu momčad iz Makarske.

- Očekivanja su uvijek velika, a vidjet ćemo šta će od toga biti. Momčadi su podjednake kvalitete, svi su dobri i bilo bi glupo najavljivati da ćemo sigurno osvojiti naslov. Imamo ulogu favorita, ali to ništa ne znači dok to ne dokažemo na terenu. Igramo doma i ne trebamo se nikoga bojati. Biston je nezgodna momčad, imaju nekoliko dobrih pojedinaca, dobri su u klasici, ali mislim da se najviše pita nas. Ako odigramo dobro, rezultat neće doći u pitanje, rekao je boćar Vargona Marino Milićević.

Od Milićevića se na Podvežici jako puno očekuje jer njegove dobre igre itekako otvaraju vrata pobjedi i finalu.

- Četiri igre, više od pola utakmice sam na terenu. Što se brzinskog i štafete tiče u odličnoj sam formi, klasika nije idealna, ali dobro sam trenirao i u vrijeme karantene. Osjećam se odlično, posebno za trčanje. Žao mi je što se Glavić ozlijedio, jer smo bili sjajani u štafeti, stalno smo išli preko 50 pogodaka. Sad bih trebao trčati u štafeti s Kukuljanom, dva puta smo trčali na treningu, zato ne znam kako će to izgledati. Nadam se da će sve dobro završiti za nas. Ostatak ekipe je u solidnoj formi. Očekujemo finale, ali treba ići polako i prvo se fokusirati na polufinale, zaključio je Marino Milićević.