ČAVLE NA KARTI EUROPE Kup europskih prvakinja u boćanju počeo svečanim otvaranjem u Boćarskom domu Hrastenica

Petak, 14. lipnja 2019. 21:30 Napisao/la  V. P.

 Himnu Primorsko-goranske županije otpjevala  boćarica Čavle - Škole boćanja te aktualna Kraljica karnevala Nikol Marelja Bošnjak

Sudionici 15. izdanja Kupa europskih prvakinja u boćanju
Sudionici 15. izdanja Kupa europskih prvakinja u boćanju Foto: www.riprsten

Petnaesto izdanje Kupa europskih prvakinja u boćanju počelo je svečanim otvaranjem u Boćarskom domu Hrastenica na Čavlima.

Osam ekipa iz Hrvatske, Italije, Francuske, Slovenije, Srbije, Rusije i Turske tijekom subote i nedjelje borit će se za titule najbolje na kontinentu.

Na Kupu nastupaju turski Afad sport, Altina iz Srbije, talijanski Borgonese, slovenski Krim, ruski Parsec Moskva, francuski Saint Vulbas te dvije hrvatske ekipe aktualne prvakinje boćarice Labina i viceprvakinje boćarice Čavle Škole boćanja.

Pred punim tribinama Hrastenice prisutne je pozdravila načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

- Želim dobrodošlicu svim ekipama i posebna mi je čast što smo domaćini drugi puta zaredom, a čekaju nas još dva izdanja. Želim svima fair play i uspješno natjecanje te da se osjećate ugodno kod nas, rekla je načelnica Cvitan Polić.

Otvaranju su prisustvovali i glavni tajnik Zajednice sportova Primorsko-goraske županije Darko Ivošević, predsjedniK Europske boćarske federacije Roberto Favre te dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić.

- Hvala HBS-u što je prihvatio četverogodišnje domaćinstvo,  hvala Deanu Klariću i Čavli Škola boćanja na velikom organizacijskom trudu. Sastav ekipa sudionica je sjajan, gotovo polovica najboljih svjetskih boćarica je u Čavlima što je garancija kvalitetnog natjecanja, rekao je Roberto Favre.

Riječi hvale uputio je i dopredsjednik HBS-a Denis Peršić.

- Hvala Općini Čavle i Primorsko-goranskoj županiji te Deanu Klariću na sjajnoj organizaciji. Tijekom dva dana u Čavlima će se moći vidjeti vrhunske svjetske boćarice, osvajačice svjetskih i europskih medalja te će vjerujem svi uživati u ovom prazniku boćanja, rekao je Peršić.

Otvaranje je uveličala pleska skupina Porto Ri sa najmlađim članicama koje su zaradile najvatreniji pljesak, a himnu Primorsko-goranske županije otpjevala je boćarica Čavle - Škole boćanja te aktualna Kraljica karnevala Nikol Marelja Bošnjak.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT