DEAN KLARIĆ S obzirom na ždrijeb peto mjesto je maksimum, djevojke su pokazale su među tri ekipe u Europi

Nedjelja, 16. lipnja 2019. 19:31 Napisao/la  V. P.

Kada naiđeš na ekipu kalibra Saint Vulbas, nažalost ni domaći teren nije prevaga da ostvariš  pozitivan rezultat,  faktor sreće nije bio na našoj strani od ždrijeba, kaže trener Čavle - Škole boćanja

Boćarice Čavle - Škole boćanja sa trenerom Deanom Klarićem
Boćarice Čavle - Škole boćanja sa trenerom Deanom Klarićem Foto: Valentina Prokić

Boćarice Čavle - Škole boćanja nastup na Kupu europskih prvakinja zaključile su na petom mjestu.

Ždrijeb ih nije mazio, izvukle su u četvrtfinalu najkvalitetniju ekipu francuski Saint Vulbas koji je na kraju osvojio titulu pobjednika.

- S obzirom na ždrijeb peto mjesto je maksimum naše ekipe. Djevojke su pokazale svojom igrom i kvalitetom da su sigurno u top tri ekipe u Europi. Međutim, kada naiđeš na ekipu kalibra Saint Vulbas, nažalost ni domaći teren nije prevaga da ostvariš pozitivni rezultat, rekao je trener Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.

Čavjanke su nesretno izgubile jedno precizno izbijanje, koje bi malo olakšalo igranje klasičnih igara u posljednjoj fazi utakmice, jer im ne bi trebala pobjeda na sva četiri igrališta. Ovako nisu imale pravo na pogrešku.

- Faktor sreće nije bio na našoj strani od prvih kuglica u peharu pa i kroz samu igru, ali nema žala, to je sport. U ovakvim sistemima netko mora pobjediti, a netko izgubiti. Mi smo tu prvu utakmicu izgubili, naredne dvije smo pobijedili osvojili smo peto mjesto i nažalost ili na sreću to je naš maksimalan domet ove godine. Ipak od ove sezone Europska boćarska federacija se odlučila na potez nagrađivanja svih ekipa kao i kod muških. Formirano je za poražene ekipe u četvrtfinalu Kupa Europe natjecanje za poredak od petog do osmog mjesta koje se boduje na europskom nivou. Ovo je Kup europskih prvakinja, ali je praktički i smotra najboljih svjetskih ekipa. Nećemo biti žalosni, uvijek ćemo težiti boljemu i boljoj igri i rezultatu, ali ovo je naš maksimum ove sezone, dodaje Klarić.

Čavle - Škola boćanja nedavno je ostala i bez titule prvakinja Hrvatske koja je preselila u Labin.

- Nakon nesretnog remija u finalu prvenstva Hrvatske, nesretnog ždrijeba ovdje, peto mjesto je pozicija koja, iako neće zadovoljiti moje cure, zadovoljit će mene kao trenera jer su stvarno pokazale da su sigurno u top tri ekipe u Europi. Nadam se da će u budućnosti ove cure, kojima još fali malo iskustva, rasti, dizati se i da ćemo u iduće dvije godine Kupa Europe koji se igra kod nas biti konkuretniji i da ćemo ih odraditi kako treba, kaže Dean Klarić.

U klubu s Hrastenice došlo je dijelom do smjene generacija jer su tri standardne igračice zbog životnih okolnosti morale prestati igrati.

- Život ide dalje. Mi smo daleko najmlađa ekipa, ne samo ovdje, već i u europskim i svjetskim razmjerima. Imati ekipu na ovakvom kvalitativnom nivou, a koja je u prosjeku godina još uvijek maloljetna, odnosno mlađa od 18 godina, to je bogatstvo. Ne mogu biti nesretan sa njihovim pristupom, ponašanjem, odnosom prema igri, jer stvarno su dale sve od sebe i protiv vrhunskog protivnika. Nekad je dosta, nekad nije, to je sport. Dajem si za pravo da se nadam da će u iduće dvije, tri godine stasati tu još igračica kalibra Carroline Bajrić koja je boćarica svjetskog dometa i može polučiti vrhunske rezultate. Neke igračice su prestale radi posla, neke radi obitelji, jer od ovog sporta u Hrvatskoj, ali i šire, izuzev Francuske i možda Italije, ženske boćarice ne mogu živjeti. Sve što ove cure rade ovdje, ja im za to skidam kapu. Uz to što ja trošim enormno puno vremena na njih, troše ga i one, a od toga imaju novo sportsko iskustvo i neke nove izazove koji ih guraju. Nisu dovoljno praćene ni medijski, ni od strane naših institucija, ali trude se rade i crpe zadnje atome iz sebe da poluče najbolje što mogu, zaključio je trener Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT