ČEDO VUKELIĆ Imam potpuno povjerenje u momčad, vjerujem da ćemo osvojiti naslov prvaka

Ponedjeljak, 08. lipnja 2020. 12:03 Napisao/la  V. P.

Došlo je vrijeme za novi naslov. Dečki su u jako dobroj formi i nadam se da će i završni turnir odigrati kako su igrali u prvenstvu, kaže trener boćarskog prvoligaša Vargona

Čedo Vukelić, trener Vargona
Čedo Vukelić, trener Vargona

Boćari riječkog prvoligaša Vragona već se nešto više od mjesec dana pripremaju za nastavak prvenstva.

Pandemija je zaustavila prvenstvo tri kola prije kraja, a Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza odlučio da se ta tri kola neće ni igrati, već samo završni turnir sa četiri prvoplasirane momčadi.

Puli se odluka nije svidjela jer su u preostala tri kola trebali još jednom igrati sa Vargonom, a kako je prva utakmica završila pobjedom Pule na Podvežici, računali su da bi i druga u Puli mogla završiti jednako što bi im omogućilo dolazak na završni turnir sa prvim mjestom.

Naravno, ako se preostale dvije utakmice također završe pobjedama.

No, Izvršni odbor HBS-a odlučio se samo za završni turnir koji će se igrati na Podvežici 20. i 21. lipnja, a uz Vargon i Pulu na njemu sudjeluju Zrinjevac i Biston.

Polufinalni parovi su Zrinjevac i Pula (20. lipnja 09,30 sati) te Vargon i Biston (20. lipnja 15,30 sati), dok je finalni ogled u nedjelju 21. lipnja s početkom u 14 sati.

- Momčad je u dobroj formi. Jedini problem je što smo ostali bez Vedrana Glavića koji je prošlog vikenda slomio ruku kada je pao s bicikle. Glavić nam je bio odličan u štafeti, stvarno je bio u formi, a sada za to mjesto konkuriraju Prodan i Kukuljan, rekao je trener riječkog prvoligaša Vargona Čedo Vukelić.

Iako je Biston četvrtoplasirana momčad, nisu nimalo bezazleni i Vukelić poziva na oprez.

- Biston ima jako dobru ekipu. Dobro su u klasičnim disciplinama i imaju dva dobra brzinca. Dovoljno je reći kako je Mario Grančić nakon poništavanja starih rekorda prvi postavio novi hrvatski rekord u brzinskom. Jurić koji je u Biston došao iz Sokola je također kvalitetan brzinac. Naš teren koji je vrlo zahtjevan je prednost i nadam se da će tako i biti, ali protivnici su opasni, dodaje riječki trener.

Čedo Vukelić od svoje momčadi očekuje ulazak u finale, ali i osvajanje naslova.

Posljednji puta se prvenstveni "važ" na Podvežici dizao prije pet godina u sezoni 2014/2015.

- Jako smo dobro odigrali 15 kola, prvi smo i imali smo samo jedan poraz. Vrijeme je došlo za novi naslov. Dečki su u jako dobroj formi i nadam se da će i završni turnir odigrati kako su igrali u prvenstvu. Puno toga će ovisiti o Marinu Milićeviću. Možda bi nam bilo lakše da smo mogli igrati i ta tri kola, ali odluka je donesena i jednaka je za sve, smatra Vukelić.

Što se tiče protivnika u finalu, strateg Vargona smatra da su i Pula i Zrinjevac jako opasni, posebno zato jer su obje momčadi vrlo iskusne.

- Zrinjevac je oslabljen jer je ove sezone ostao bez obojice braće Ćubela, ali još uvijek imaju iskusne igrače koji već dugo vremena igraju zajedno. U njihovim redovima igra i najbolji hrvatski junior Luka Gašpar koji sa Veselčićem u štafeti radi sjajne rezultate. Marino Milićević nije izgubio niti jedno brzinsko ove sezone, nadam se da će tako i ostati. Pula ima svjestkog prvaka Živolića te hrvatskog rekordera u štafeti Guština. Činjenica je da su obje ekipe dobre i u tehničkim i u klasičnim disciplinama te će dvoboji biti napeti i neizvjesni. Ipak imam puno povjerenje u svoje dečke i vjerujem da ćemo osvojiti naslov, zaključio je Čedo Vukelić.