Čedo Vukelić: Igračima je rečeno da klub ima određenih financijskih problema

Utorak, 13. srpnja 2021. 20:36 Napisao  I. V.

Prvenstvo počinje negdje u listopadu, ali prijelazni rok traje samo do kraja srpnja, kaže voditelj bivše momčadi aktualnog doprvaka

Čedo Vukelić
Čedo Vukelić

Boćarski klub Vargon preko noći je od kluba koji je prošle sezone postao doprvak, postao klub koji bi se iduće sezone mogao biti za ostanak.

Vargon je ostao praktično bez cijele momčadi koja se u svibnju borila za prvaka protiv Bistona u Final Fouru na Komiži, ostao je samo Sandro Gulja.

- Održali smo sastanak s upravom, igračima je rečeno da klub ima određenih financijskih problema, da se treba malo strpiti. Igrači su potražili nove sredine, a mi ćemo se pokušati ekipirati koliko se bude dalo, kaže voditelj bivše momčadi aktualnog doprvaka Čedo Vukelić.

Ne pomažu u ovom trenutku veliko iskustvo, usred prijelaznog roka Vukelić ne znao kako će iduće sezone izgledati momčad:

- Teško je o tome govoriti! Vidjet ćemo, moramo porazgovarati s nekoliko igrača, imamo drugu ekipu za koju igraju juniori, možemo eventualno prebaciti nekoliko igrača u prvu ekipu. U tom slučaju bit će jako teško ostati u ligi! Prvenstvo počinje negdje u listopadu, ali prijelazni rok traje samo do kraja srpnja, naglašava Vukelić.

Sandro Gulja spomenuo je da bi se Vukelić nakon 11 godina mogao aktivirati kao igrač:

- To su Sandrove želje, ali imam 60 godina, igračku karijeru završio sam prije desetak godina. Cijeli život radim s djecom, sada će ta djeca možda biti u prilici igrati prvu ligu, govori Barić.

Vargon je prvu hrvatsku ligu počeo igrati pod imenom Rikard Benčić u mandatu predsjednika Ivana Barića:

- Koliko se sjećam, nikada nismo ispali iz prve lige, prisjeća se Vukelić.