KUP EUROPSKIH PRVAKINJA

Boćarice Škole boćanja Čavle viceprvakinje Europe

Nedjelja, 27. lipnja 2021. 14:18 Napisao/la  KS

Rezultat je očekivan i realan, najvažnije je da su naše djevojke bile dostojan suparnik i da smo odigrali utakmicu dostojnu finala. Čestitam svim curama, rekao je Dean Klarić

Boćarice Škole boćanja Čavle
Boćarice Škole boćanja Čavle

Boćarice Škole boćanja Čavle su viceprvakinje Europe!

Čavjanke ipak nisu u finalu završnog turnira Kupa europskih prvakinja uspjele iznenaditi domaći St. Vulbas, aktualne francuske prvakinje slavile su rezultatom 13:5.

- Rezultat je realan, nemamo za čime žaliti. Glavninu posla obavili smo u polufinalu, u finalu smo samo mogli napraviti senzaciju. A to nismo uspjeli. Nije da smo bili sasvim bez izgleda, imali smo neke prigode utakmicu učiniti neizvjesnijom, drugo precizno nam se okrenulo sa zadnjim balinom i umjesto sa 4:4 ili 6:4 u zadnje smo igre ušli s velikim deficitom od 8:2, ali domaće djevojke su odigrale svjetski i po podu i po zraku. Nives je izvukla neriješeno u pojedinačnom, Carrolina je pobijedila u pojedinačnom, u jednom paru su nam tri puta poništavale balina, započeo je svoj rezime finalnog nastupa Dean Klarić

Trener Škole boćanja Čavle nije nimalo zvučao razočarano nakon utakmice, svjestan je da su njegove izabranice pružile maksimum i da to nije bilo dovoljno da se pobijedi odlična francuska ekipa.

- Nećemo sada zazivati niti sreću, niti nesreću. Rezultat je očekivan i realan, najvažnije je da su naše djevojke bile dostojan suparnik i da smo odigrali utakmicu dostojnu finala. Čestitam svim našim djevojkama, porazu unatoč ovo je velik rezultat za naše boćanje. Naša liga nije razvijena kao francuska, ove su utakmice zlata vrijedile za stjecanje iskustva i stasanje naših mladih cura, ovo je ipak najjače klupsko natjecanje na svijetu, dodao je Klarić.

Čavjankama, tvrdi njihov trener, za pobjedu je trebalo čudo.

- Mi smo trebali odigrati daleko iznad očekivanja, one su trebale podbaciti, a to se ipak ne događa svaki dan.  No, na nama je da se samo nastavimo razvijati, da pomlađujemo naše ekipe, širimo kvalitetu jer to je jedini način da dostignemo ekipe kao što su ove u Francuskoj. Kada se stvori kvaliteta postane se konkurentan i protiv najjačih. To nam mora biti cilj, zaključio je Dean Klarić.

St. Vulbas – Škola boćanja Čavle 13:5

Štafetno izbijanje (2:0): Fabri, Samuel – Bajrić, Nimčević 38/52:34:44

Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Rives – Marelja-Bošnjak 24:18

Precizno izbijanje (2:2): Barthet – Jelovica 11:21, Mailehako – Barjić 23:18

Brzinsko izbijanje (2:0): Barthet– Fućak 40/45:24/39

Par (4:0): Barthet, Ferriere – Marelja-Bošnjak, Nimčević 11:1, Mailehako, Richard (Samuel) – Svetić, Fućak 12:4

Pojedinačno (1:3): Rives – Jelovica 11:11, Richard  – Bajrić 6:8

 

Fotografija za uspomenu, boćarice St. Vulbasa i Škole boćanja Čavle na pobjedničkom postolju

skolabocanja12