RIMAC FS ALPE ADRIA 2019 Revija atraktivnih bolida iz serije Formula Student na kartodromu u Šmriki

Utorak, 27. kolovoza 2019. 19:57 Napisao/la  SC

Na startu će se pojaviti bolidi koji postižu ubrzanje od 100 km/h za dvije sekunde te očaravaju svakog tko ih vidi svojim futurističkim i funkcionalnim izgledom

RIMAC FS ALPE ADRIA 2019 Revija atraktivnih bolida iz serije Formula Student na kartodromu u Šmriki

 

Rimac FS Alpe Adrie 2019 je regionalni Formula Student događaj, koji se održava od 29. kolovoza do 1.rujna 2019. godine na kartodromu Bura u Šmriki nedaleko Rijeke.

Projekt pruža mogućnost Formula Student timovima iz Hrvatske i okolice pokažu domaćoj publici svu čar Formula Student svijeta.

Formula Student je međunarodno studentsko natjecanje koje sudionicima omogućujea unapređivanja znanja i vještina u zahtjevnoj i kompetitivnoj okolini.

Pripada najpriznatijim i najzahtjevnijim svjetskim studentskim natjecanjima zbog činjenice da studenti sami konstruiraju i izrađuju prototipe trkaćih bolida, te sve potrebne planove i dokumentaciju.

Bolid mora biti izrađen u skladu sa pravilnikom natjecanja propisanim od strane IMECHE (Institucije inženjera strojarstva) i SAE (Zajednice inženjera automobilizma).

Fokus natjecanja je uvijek na sigurnosti da bi se minimizirale mogućnosti nezgoda, natjecatelja i drugih aktera.

Sličan događaj prvi put organiziran je krajem rujna 2017. godine s idejom umrežavanja timova i tvrtki iz regije, natjecali su se timovi iz Rijeke, Zagreba, Splita, Beograda, Ljubljane i Maribora.

Ove godine pridružit će se i timovi iz Sofije, Mostara i Podgorice.

Sadržaj događaja je proširen, te će se pored dinamičkih disciplina ove godine timovi natjecati i u statičkim disciplinama (inženjerski dizajn i Business prezentacija), po uzoru na službena FS natjecanja.

Organizatori RFSAA19 Matija Momčilović, Tibor Kezelj, Matija Prprović, Dragana Borjan i Katarina Mihajlović su alumni članice i članovi Formula Student timova iz Hrvatske, Austrije i Srbije, iskustvo su godinama stjecali konstruirajući bolide koji su svojevremeno ostvarivali izvrsne rezultate prkoseći tako samom vrhu svjetske Formula Student ljestvice.

Suorganizator događaja je Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Na startu će se pojaviti bolidi koji postižu ubrzanje od 100 km/h za dvije sekunde te očaravaju svakog tko ih vidi svojim futurističkim i funkcionalnim izgledom.

Također, kroz ovih nekoliko dana odvijat će se prezentacije stručnjaka iz sfere automobilizma i automobilske industrije.

Sam događaj je promocija studentske aktivnosti i organizirana od strane studenata.

Tvrtke koje su prepoznale kvalitetu projekta i raširile ruke su Rimac Automobili, Euroherc osiguranje, P. Audio, EDC, H2 komunikacije, Auto Prikratki, Dioxa i SF Digital.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT