PH U KARTINGU Riječanin Matija Jurišić zadržao lidersku poziciju na utrci u Slovenjoj Vasi

Srijeda, 07. kolovoza 2019. 19:33 Napisao/la  Miroslav Krpan

S pobjedom iz Slovenije vraća se i Mauro Štiglić (AK Opatija Motorsport) u klasi Rotax Micro Max

Matija Jurišić (AK RI autosport)
Matija Jurišić (AK RI autosport) Foto: Miroslav Krpan

Na karting stazi AMZS, u Slovenjoj Vasi, nadomak Ptuja, održana je međunarodna bodovna utrka međunarodnog "SSC Sportstil Cupa", te državnih prvenstava Slovenije i Hrvatske.

"Karting tekmovanje Ptuj" okupilo je 66 vozačica i vozača među kojima je bilo 19 iz čak 13 hrvatskih klubova.

Budući da se sve ovogodišnje utrke Prvenstva Republike Hrvatske održavaju u inozemstvu, ovo je bilo treće slovensko gostovanje, a uz već dva natjecanja, zaključne dvije utrke PH voze se 1. rujna u Beogradu (Srbija).

Očekivano, trojica hrvatskih kartingaša briljirali su i na ovom natjecanju i to u sustavu objedinjenih utrka SSC Sport Stil Cupa, iz kojih su se za državna prvenstva "izvlačili" rezultati.

Posebno uspješan vikend polučio je Zagrepčanin Jan Pokos (AKK Zanatlija), koji je uz dvije pobjede klase KZ2 popravio i vlastiti, apsolutni rekord staze koji sada iznosi 41,904 sekunde.

Bilo je to tijekom prve bodovne vožnje u koju je startao s prve pozicije, zahvaljujući najboljem kvalifikacijskom vremenu, čak i boljem od novog rekorda.

Drugi hrvatski dvostruki pobjednik bio je mladi Koprivničanin Leon Zelenko (KK Koprivnica) osvojivši dva puta prvo mjesto klase „Rotax Max Junior“, dok je Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport), uz drugo mjesto prve i pobjedu druge vožnje, ostvario identičan broj bodova, dijeleći tako prvo mjesto sa Slovenkom Katjom Pivk, u klasi „Rotax Max Senior“, koja je imala najbolje vrijeme kvalifikacijskih vožnji.

U međunarodnoj konkurenciji pobjedničko postolje drugim su mjestima, nakon dvije utrke, u svojim klasama ostvarili Ivo Matić (KK Koprivnica) u klasi „Rotax DD2 Master“ i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u klasi 125 Sifter SSC. 

U bodovanju Prvenstva Hrvatske, uz Zelenka, Jurišića, Pokosa, Matića i Samaržiju, pobjedama iz Slovenije vraća se i Mauro Štiglić (AK Opatija Motorsport) u klasi Rotax Micro Max, te u ekipnoj konkurenciji članovi AMKK Cobra iz Virovitice.

Svi spomenuti vozači u pojedinačnoj su konkurenciji na pragu novih naslova državnih prvaka, koje trebaju samo potvrditi na posljednjem natjecanju u Beogradu, dok su kartingaši KK Koprivnica gotovo sigurni ekipni prvaci Hrvatske.

Pobjednička postolja za PH u Ptuju obilovala su, pored prvih mjesta Jurišića i Štiglića, članovima istarskih i kvarnerskih klubova.

U klasi „Rotax Micro Max“ treći je bio Ricardo Kočevar (AK Istra racing team Pazin), u klasi „Rotax Junior Max“ drugo mjesto Roko Bogdan (AK Opatija) i treće Alex Šćulac (AK Poreč Motorsport), a u „Rotax Senior Max“ drugo za jedinu damu hrvatskog kartinga Stefani Mogorović (Istra racing team), treće za Luku Raspora (AK Opatija).

Pazinski klub osvojio je drugo mjesto među ekipama.

U međunarodnoj konkurenciji „SSC SportStil Cupa“ vodeće pozicije sa znakovitom bodovnom prednošću, četiri utrke prije kraja sezone (Beograd i Brück u Austriji), drže Jan Pokos i Matija Jurišić, svaki u svojoj klasi i velikm izgledima za osvajanje prestižne „karte“ za Rotax Grand finale, neslužbeno svjetsko prvenstvo.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT