Marinko Koljanin: Ponosni smo da su u Orijentu igrala četvorica igrača koji su igrali na Poljudu

Četvrtak, 09. veljače 2023. 12:08 Napisao  I. V.

Nismo puno toga promijenili u momčadi, imamo praktično istu momčad kao u prvom dijelu sezone, kaže Fausto Budicin

Marinko Koljanin i Fausto Budicin
Marinko Koljanin i Fausto Budicin

Orijent u subotu (14.30) u Dugopolju igra zaostalu utakmicu 17. kola, uoči nastavka sezone na Krimeji se nisu dogodile velike promjene u svlačionici.

- U prijelaznom roku nastavil smo provoditi svoju sportsku politiku, želimo u momčadi što više domaćih igrača. Otišla su dvojica igrača koji su manje igrali, Milinović je otišao u Grobničan, Šarković još nije našao novi klub. Dujmović i Djibrilla vratili su se u Rijeku, koja je tako odlučila. Još jednom ističem dobru suradnju s Rijekom sve ove godine, osim kraćega razdoblja prošle godine. Zadržali smo Brauta i Zadru te doveli mladog i perspektivnog Simčića. Suradnja s Rijekom je toliko dobra da smo ponosni što su četiri igrača, koji u zadnjoj utakmici igrali za Rijeku na Poljudu, prve korake u seniorskom nogometu napravili u Orijentu, mislim na Frigana, Hodžu, Smolčića i Libera. Doveli smo četiri mlađa igrača, imamo izbalansiranu momčad i dobrog trenera. Imamo desetoricu mladih igrača zaštićenog godišta, čak sedmorica imaju pravo nastupa sljedeće sezone. To nam je dobra baza za sljedećih šest mjeseci, kaže dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin.

- Nismo puno toga promijenili u momčadi, imamo praktično istu momčad kao u prvom dijelu sezone, dogodile su se manje promjene zbog određenih odluka na Rujevici. Imamo igrače koji vole raditi i žele napredovati, dobit će šansu, nadam se da ćemo rasti kao momčad da bismo mogli razvijati igrače, rekao je trener Orijenta Fausto Budicin, koji je na Krimeju također došao zahvaljujući dobroj suradnji s Rijekom.

loading...
Standings provided by SofaScore