Fausto Budicin: Volimo puno pričati prije nego što počne utakmica

Utorak, 07. veljače 2023. 20:09 Napisao  I. V.

Nadam se da će Rijeka na proljeće ostvariti rezultat u skladu s mogućnostima igračkog kadra i kluba, kaže trener Orijenta

Fausto Budicin
Fausto Budicin

Nogometaši Orijenta u subotu (14.30) u Dugopolju igraju zaostalu utakmicu 17. kola, proljetni dio sezone na Krimeji počinje tjedan dana ranije:

- Odigrali smo šest pripremnih utakmica i jednu međusobnu utakmicu. Rezultatski smo podbacili protiv Grobničana iako na planu igre nije bilo loše, igrački smo podbacili u drugom poluvremenu protiv Opatije. Ovo drugo bilo je sve u skladu s očekivanjima. Što se tiče fizionomije momčadi i karakteristika igrača nisam saznao ništa što nisam znao prije. Ostvarili smo u pripremama skoro sve što smo planirali, ali pripreme su jedno, a ono pravo očekuje nas u subotu u Dugopolju. Svaka utakmica u ovom rangu je teška, nažalost nećemo moći računati na Črnka, koji ne može igrati zbog kartona, treba vidjeti kakva će situacija biti s Mohorovičićem, koji se tek priključio treninzima, treba vidjeti koliko može izdržati. Još ćemo prikupiti informacija o protivniku, uvijek ima određenih dvojbi, pokušat ćemo odabrati najspremnije igrače za prvu utakmicu, kaže Fausto Budicin, trener Orijenta.

Budicin je momčad preuzeo pred kraj prvoga dijela sezone, igrači su prije svega jako dobro emotivno reagirali, u kratkom razdoblju nije imao mogućnosti za eventualne promjene u načinu igre kao što je imao vremena u pripremnom razdoblju:

- Moramo znati da si u ovoj ligi dobar onoliko koliko zahvaljujući kompaktnosti ostvaruješ pozitivne rezultate. Bez obzira na sustav igre i profil igrača moramo u fazi obrane odraditi sve što se mora odraditi, moramo u kontinuitetu biti čvrsti i dobivati duele, ne smijemo si dozvoliti crne rupe i mekanu igre. Ako ne budemo odgovorni u fazi obrane, nećemo ostvariti rezultate koje planiramo, ističe Budicin.

Najbolji klupski strijelac je branič Dominik Mulac s 3 pogotka, prvi dio sezone obilježila je jalovost napadača, profil napadačke igre promijenio se dolaskom mladoga Dominika Simčića:

- Simčić je mladi igrač, tek je došao, odradio je jedan trenig i utakmicu, tek počinje igrati prvu seniorsku sezonu i ne možemo od njega očekivati da vadi kestenje iz vatre. Želimo da pruži svoj maksimum i pomogne momčadi, mi ćemo njemu pomoći da se razvije. Što se tiče igre u napadu, uvijek može biti bolje, ali moramo biti zadovoljni trudom i zalaganjem igrača. Volimo puno pričati i hvaliti se prije nego što počne utakmica, teren će pokazati koliko vrijedimo. Nepotrebno si stvaramo dodatni pritisak koji nije realan i koji nam neće donijeti ništa dobro, upozorava Budicin.

Fausto Budicin bio je pomoćnik treneru Rijeke Draganu Tadiću, samostalno je kao prijelazno rješenje vodio tri utakmice u polusezoni koju treba što prije zaboraviti.

Rijeka se dignula odmah na početku drugoga dijela sezone:

- Rijeka ima momčad koja ima određeni potencijal kada je usporedimo s ostalim momčadima u ligi, konkurentni su i nadam se da će na proljeće ostvariti rezultat u skladu s mogućnostima igračkog kadra i kluba, zaključuje Budicin.

loading...
Standings provided by SofaScore