Igor Lovrinov: Možda smo malo više očekivali ne znajući snagu svih ekipa

Četvrtak, 11. studenog 2021. 17:04 Napisao/la  KS

Nisam nezadovoljan. Jako smo loše odigrali protiv Mladosti i  prva dva seta protiv Velog Vrha. Ovo drugo su sve bile dobre utakmice, vrlo izjednačene, kaže trener odbojkašica Rijeke CO

Igor Lovrinov
Igor Lovrinov Foto: Kristian Sirotich

Odbojkašice Rijeke CO u utorak su u Zagrebu doživjele uvjerljiv poraz od zagrebačke Mladosti, Riječanke su tek u trećem setu uspjele uhvatiti kakav-takav priključak za mladostašicama pa je barem završnica utakmice poprimila nekakve konture derbija.

- Odigrali smo loše protiv Mladosti, protiv njih moramo odigrati jako motivirano i jako kvalitetno da bismo im uspjeli parirati. Mi smo jednostavno odmah u startu bili jako loši na prijemu servisa, nismo mogli organizirati napad, sve je išlo teško na njihov blok. U tom smo segmentu potpuno zakazali. S druge strane znali smo da Mladost ima  novu primačku liniju i da je to naša šansa, odnosno ako postoji slaba točka da je to to. No, u segmentu servisa i prijema servisa nikako nismo uspjeli uspostaviti ritam, tek malo nešto u trećem setu kada smo to malo podignuli. Ali to je već bilo kasno, započet će Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke.

Nakon Mladosti u Zagrebu Riječanke u subotu čeka još jedna teška utakmica, od 19.30 sati u Dvorani mladosti ugostit će djevojke Marina Kaštele, trenutačno vodeću ekipu Superlige.

- Žao mi je što cure ne prepoznaju da je to ta kvaliteta protiv koje treba igrati na sto posto ili ako je moguće i više od toga, naravno figurativno rečeno. To je prilika da se mjeriš s najboljima, to je šansa da ti vidiš gdje si, odnosno koliko si blizu ili daleko od najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Riječanke su trenutačno na petoj poziciji, na vrhu su se odvojile Marina Kaštela (18) i Mladost (17), jedine neporažene ekipe, Vukovarke na trećem mjestu bježe za tri (13), odbojkašice Dinama na četvrtom mjestu za dva boda (12).

- Naše su ambicije porasle, možda je to legitimno u odnosu na prošlu sezonu, ali nisam siguran da je to realna podloga. Možda smo malo više očekivali ne znajući snagu svih ekipa, ali  čini mi se da nismo nastavili tamo gdje smo lani stali. Neke od naših cura nisu na nivou na kojem smo bili lani, pogotovo u segmentu servisa i prijema servisa. I tu se dosta lomimo. Osim toga, odjednom imam kvalitetnu izmjenu i umjesto da nam to da kvalitetu više mi dobivamo malodušje kod djevojaka koje promijenim pa se to manifestira na jedan drugačiji način na koji bih ja to želio. Puno mi je jednostavnije bilo igrati prošle godine kada nisam imao izmjene. Sve je suprotno od onoga kako bi trebalo biti. To su neke stvari koje nismo imali dugo vremena i svi skupa se još tražimo. Međutim, uopće nisam nezadovoljan. Jako smo loše odigrali protiv Mladosti i loše smo odigrali prva dva seta protiv Velog Vrha. To je nešto što može zabrinjavati. Ovo drugo su sve bile dobre utakmice, vrlo izjednačene, u svim utakmicama imali smo prigoda ranije završiti meč, ali u principu nemam razloga biti nezadovoljan. Liga je izjednačena, dugačka, bit će tu još uspona i padova.

Utakmica protiv Marina Kaštele bit će prva ove sezone na kojoj gledatelji neće imati mogućnost ulaza, u klubu su odlučili da taj potez u ovom trenutku jedini znači odgovorno ponašanje.

- Nemam infrastrukturu da provedem sve mjere na način na koji Stožer propisuje, ne želim o tome razmišljati, riskirati nekakve kazne ili povećavati rizik od nekakvog širenja zaraze, zaključit će Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke CO.