KUP SNJEŽANE UŠIĆ

Mladostašicama trofej, Riječanke solidne

Srijeda, 10. ožujka 2021. 21:38 Napisao/la  KS

Odbojkašice Mladosti apsolutno su  zasluženo osvojile 12. kup u klupskoj povijesti, ali se niti u jednom trenutku nisu mogle opustiti

Odbojkašice Rijeke CO
Odbojkašice Rijeke CO Foto: Kristian Sirotich

FINALE KUPA SNJEŽANE UŠIĆ

RIJEKA CO – MLADOST 1:3 (25:20, 19:25, 18:25, 26:25)

Dvorana mladosti.  Bez gledatelja.

Suci: Ksenija Jurković i Jasmin Ramić.

RIJEKA CO: Bakarčić 7, Denona (L), Sulić, Volarić (L), Štiglić 17, Kesten, Žarković 8, Gerdević, Juričić, Devčić, T. Popić 2, Koraca 10, Fabris 9, Aničić.

MLADOST: Matić (L), Pavičić 13, Kačić-Bartulović 5,  Perić 2, Štimac, Grbavica 12, Volmut 12, A. Popić 8,  Kulić 4, Freund, Marković 3, Štimac, Ištuk (L), Tomić.

Odbojkašice Mladosti pobjednice su Kupa Snježane Ušić.

Mladostašice su u srijedu na Trsatu pobijedile mladu riječku ekipu i četvrti put uzastopno podigle trofej namijenjen pobjednicama, ukupno im je to 12. kup-trofej.

U nekim drugim okolnostima finale kupa u kojemu igraju dvije hrvatske najtrofejnije ekipe, Rijeka i Mladost, automatski bi značio i apsolutnu rezultatsku neizvjesnost, no već neko vrijeme tome ipak nije tako.

Mladost godinama dominira, u riječkom klubu godinama pokušavaju mladim snagama parirati društvu najboljih i s obzirom na sve okolnosti rade to nevjerojatno dobro, za Rijeku je i plasman  u finale bio ravan osvajanju trofeja.

Generalno gledano, Rijeka nije imala nikakve šanse u finalu protiv Mladosti, ali je odigrala dovoljno dobro da se suparnice niti u jednom trenutku nisu imale pravo opustiti i da utakmica bude dostojna finala.

To što bi Zagrepčankama opuštanje i podcijenjivanje moglo donijeti Riječanke su im pokazale odmah na otvaranju utakmice, možda su gošće malo neformalnije ušle u utakmicu, nizale su pogrešku za pogreškom, a Riječanke itekako imaju kvalitete i znanja iskoristiti takve darove.

No, kada su u gostujućem taboru konsolidirali redove, kada su se pribrali i smanjili broj pogrešaka, do izražaja je došla i neupitna kvaliteta.

U svakom slučaju, odbojkašice Mladosti apsolutno su zasluženo osvojile Kup Snježane Ušić, Riječanke su odigrale utakmicu dostojnu finala.

Kod domaćih djevojaka teško je bilo koga istaknuti, sjajno su odreagirale u prvom setu, Ivona Bakarčić, Mara Štiglić, Andrea Koraca, Anja Žarković, Nikolina Fabris, Mija Volarić i Tamara Popić zaslužuju čestitke, kod mladostašica je nekako u prvi plan iskočila Nika Grbavica, koja je i proglašena najboljom igračicom utakmice, a koja je ušla krajem prve dionice. 

Astrid Popić odigrala je čitavu utakmicu, Natalija Tomić nije ulazila u igru.

Odbojkašice Mladosti, pobjednice Kupa Snježane Ušić

mladost4