VELIMIR LIVERIĆ Nitko ne daje garancije da ćemo dobiti preostali novac koji nam je obećan

Subota, 22. prosinca 2018. 12:27 Napisao/la  V. P.

Možemo mi tražiti zamjenu za Danijela Jurišića, ali moramo imati čime to pokriti.  Ne možemo nikog dovesti da živi na čaju, kaže trener odbojkaša Rijeke

Velimir Liverić (MOK Rijeka)
Velimir Liverić (MOK Rijeka)

Iza odbojkaša Rijeke uspješa je polusezona.

Izgubili su samo jednu utakmicu u 12 odigranih kola, a iako su ispali iz Kupa Hrvatske, razloga za zadovoljstvo ima.

- Ako pričamo o cijeloj godini i još uključimo zadnjih 20 dana prošle godine, nastup u Kupu CEV-a, želja i volja igrača, igranje u finalu Kupa i sve dobro  nastavilo se u ovoj polusezoni u kojoj smo doživjeli samo jedan poraz što se već nije dugo dogodilo. Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Igrači, uprava i ja kao trener, zasigurno jesmo, rekao je trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.

No, godina po riječki klub završava s dozom žalosti zbog odlaska Danijela Jurišića koji je vrlo važna karika u momčadi.

- Jurišić odlazi raditi u inozemstvo i u nastavku sezone više ne možemo računati na njega. Drugo je sve kako treba. Imali smo konstantu u igri, možda je jedini kiks, koji ja i ne bih tako nazvao jer svi imaju pravo na jednu slabiju utakmicu, poraz od Centrometala u četvrtfinalu Kupa. No, to smo već zaboravili, dodaje Liverić.

Zamjene za Jurišića najvjerojatnije neće biti, jer to najviše ovisi o financijskim mogućnostima.

- Možemo mi tražiti zamjenu, ali moramo imati s čime to pokriti. Ono obećano je neredovito, a ne možemo nikog dovesti da živi na čaju. Razmišljamo o jednom igraču i da su sredstva redovita, to bismo mogli pokriti. Ušli smo u Ligu prvaka dva kola prije kraja. Imamo još dvije utakmice prvog dijela s dvije Mladosti. Ako i izgubimo obje, treće mjesto imamo. Siguran sam da možemo na domaćem terenu pobjediti Osijek, ali i osvojiti još koji bod. Trebat će malo više zapeti, biti još ozbiljniji u utakmicama i ići će to naprijed, mišljenja je riječki trener.

U inicijativu riječkih klubova nositelja kvalitete uključen je i muški odbojkaški kolektiv, klubovi traže više novca iz proračuna:

- Mi smo unutra. Znamo da je ono što je dogovoreno smanjeno rebalansom. Dobili smo 50 poto dogovorenog, a nitko ne da garancije da ćemo dobiti i preostalih 50 posto koje smo već trebali dobiti. U odnosu na iznos koji dobivamo, ostale momčadi u Hrvatskoj dobivaju duplo više od svoji lokalnih sredina. Ako imate seniorsku momčad u kojoj su igrači stariji od 24 godine, oni nešto trebaju zarađivati. Za iduću godinu postotak će biti manji, a ne viši, kaže Liverić koji kao član Izvršnog odbora Riječkog sportskog saveza jako dobro poznaje problematiku riječkog sporta.

Liverić kaže da bi s izdavajanjem od 700, 800 tisuća kuna godišnje po klubu rezultati u riječkom sportu bili puno bolji:

- Sa tim novcima mogli bismo dovesti tri, četiri kvalitetna igrača, imali bismo šanse za neki veliki rezultat. Ne samo mi, već i rukometaši rukometašice, košarkaši... Ako smo prijestolnica kulture i sport pripada tome. Proračun za sport bi trebao biti veći bez obzira na situaciju, a Grad Rijeka smanjuje davanja za sport zadnjih sedam, osam godina. Drugi gradovi su imali manje od nas, a sada su nas prestigli. Moramo imati kvalitetne prvoligaše u svim glavnim sportovima, da netko od nas ili svi igramo europska natjecanja, jer to je bit sporta. Nadam se da će se naći nekakav modus u Gradu i Županiji da to tako i bude, kaže odbojkaški trener.

Unatoč situaciji Liverić se nada boljemu u 2019. godini:

- Takvog smo duha, ne tonemo. Nadamo se novim dobrim rezultatima. Kad je ekipa sastavljena od studenata, dođe vrijeme kada  studenti završe fakultet i dobiju kvalitetni posao u inozemstvu. To se dogodilo s Jurišićem koji je 30-godišnjak i mogao je igrati još dvije, tri godine, biti uzor mladima, ali mora ići trbuhom za kruhom. To će se dogoditi i s mlađim igračima kada završe fakultet, mi ne možemo tu ništa učiniti. No, ja se uvijek nadam da će se situacija poboljšati, zaključio je Liverić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT