Superliga: Riječani poraženi Trsatu, Sandro Dukić prvo ime maratonskog susreta

Petak, 29. listopada 2021. 20:14 Napisao/la  KS

Sandro Dukić bio je uvjerljivo najbolji domaći pojedinac, hrvatski reprezentativac odigrao je reprezentativnu partiju sa 30 poena, uz dva bloka

Odbojkaši Rijeke
Odbojkaši Rijeke Foto: Kristian Sirotich

Superliga odbojkaša, 5. kolo

RIJEKA – RIBOLA KAŠTELA 1:3 (34:32, 18:25, 23:25,  

Dvorana mladosti. Gledatelja: 50.

Suci: Jurković, Ramić.

RIJEKA: Pavlović 10, Stanić 7, Lešić (L), Čargonja 10, Donevski, Marković, Maglica 3. L. Lasić 4, Banko 3, Banović, Markovski (L), Čekada, Dukić 30, Žeželić.

RIBOLA KAŠTELA: Vuković 15, Barać, Stuart 9, Kulušić 22, Cvijović 4, Šuker 16, Barić 1, Cikojević 3, Juretina, Pervan (L), Jurić 2, Mandjukun 10, Šurmaz 3, Bašić (L).

Kod rezultata 11:5 za gostujuću momčad u prvom setu domaći trener Velimir Liverić pozvao je minutu odmora, a iz zvučnika je zasvirala nekad znana uspješnica grupe Boney M, veliki hit „One way ticket“ (karta u jednom smjeru op.a.), kao da poručuje Riječanima što ih u utakmici očekuje.

Da, bila je to utakmica u jednom smjeru, ali to se ionako znalo i prije nego je dvoboj na Trsatu otpočeo, odbojkaši Ribola Kaštele u Rijeku su došli kao favoriti i tu su ulogu, više-manje, lako opravdali.

Ono što se nije znalo  bilo je kako će se domaćini postaviti protiv ozbiljne momčadi, koja priželjkuje borbu za titulu.

E, na tom dijelu Riječani nisu pali na ispitu, dapače ostavili su više nego solidan dojam, toliko da se čovjek mora zapitati jesu li se neki od uvodnih ovosezonskih poraza možda ipak morali izbjeći.

Riječani su oduševili upravo u prvom setu, baš onom u kojem su imali šest poena zaostatka na otvaranju i sredinom (12:18) i ipak uspjeli uhvatiti rezultatski priključak pa u dramatičnoj završnici, nakon što gosti nisu iskoristili šest set lopti, iskoristiti svoju četvrtu.

Kaštelani su prvi set opušteno mislili privesti kraju, pa im se takav pristup  osvetio, predvođeni Sandrom Dukićem domaći odbojkaši iskoristili su svaku priliku koja se ukazala i fanatičnom borbenošću parirali favoriziranim gostima.

U drugom setu gosti su ipak malo uspjeli primiriti razigrane domaćine, koji su u trećem setu također uspjeli dogurati do neizvjesne završnice, ali nakon što je Dukić spasio prvu set loptu, drugu su gosti ipak riješili u svoju korist.

Četvrti set tako je postao formalnost u utakmici koja je sigurno više koristila domaćinima, naročito na onom polju zvanom samopouzdanje.

Sandro Dukić bio je uvjerljivo najbolji domaći pojedinac u maratnoskom susretu što je potrajao nešto više od dva sata, hrvatski reprezentativac odigrao je reprezentativnu partiju sa 30 poena, uz dva bloka.

No, kvalitetnu partiju pružili su i Fran Pavlović (10 poena, 4 bloka), mladi Vid Čargonja (10 poena) imao je nekoliko zapaženih trenutaka, kao i mladi tehničar Lovro Maglica, koji je u pojedinim trenucima susreta djelovao sigurno i vrlo iskusno.

Riječani su manje griješili od gostiju, kvalitetom servisa možda nisu mogli parirati, ali su primali vrlo solidno, na što u konačnici i rezultat ukazuje.

Sve u svemu, više nego solidna partija mlade momčadi Velimira Liverića.